Обласні чиновники позбавили фінансування будівництво дитячого відділення шепетівської лікарні

Сьогодні під керівництвом голови обласної державної адміністрації Вадима Лозового проведено засідання комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Голова адміністрації проінформував, що з передбачених коштів ДФРР у сумі 236,0 млн.грн., спеціальний фонд становить 78,7 млн.гривень.

За його словами, тут кошти спеціального фонду передбачено направити на добудову (реконструкцію, капітальний ремонт) 20 об’єктів, з яких 5 – лише з коштів спец. фонду. Разом з тим, додав Вадим Миколайович, кошти спеціального фонду у сумі 28,0 млн.грн. не надійшли на такі важливі довгобуди, які передбачалось ввести в експлуатацію на початку 2019 року, як три загальноосвітні школи у сільських населених пунктах (загальноосвітні школи у с.Новолабунь Полонського району, с.Залужжя Білогірського району та с.Корчик Шепетівського району).  Відтак, є ризик, що кошти спеціального фонду в цьому році взагалі можуть не надійти.

Проаналізувавши ситуацію щодо освоєння коштів по всіх об’єктах, які включено до розпоряджень Уряду, вважаємо за доцільне провести перерозподіл коштів між окремими об’єктами з загального фонду на спеціальний та відповідно до загального з спеціального з метою їх ефективного та своєчасного використання у повному обсязі, завершення будівельних робіт та введення запланованих об’єктів в експлуатацію

Посадовець наголосив, що днями відбудеться засідання Міжвідомча комісія при Мінрегіоні України, на якій буде прийнято рішення щодо внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 травня 2018 року № 372-р, тому сьогодні необхідно прийняти остаточне рішення з відповідними змінами.

Таким чином з фонду будівництва Дитячого відділення на 60 ліжок і поліклінікою на 300 відвідувачів на добу по вул. В.Котика, 85 у м.Шепетівка забрали 1907,8 тис.грн. і направили їх на будівництво Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня у с.Корчик Шепетівського району. Ще 200 тис. грн. перекинули на капітальний ремонт будівлі Хмельницького обласного онкологічного диспансеру по вул.Пілотській, 1 у м.Хмельницькому.

Останнє редагування 19 вересня 2018, 18:52

Відео

0
репостів
0
репостів