Стали відомі можливі причини масового отруєння дітей на Львівщині

Автор 15 серпня 2018, 15:11

7 серпня ми писали про масове отруєння дітей із Шепетівського району під час подорожі на Львівщину. Нарешті стали відомі результати лабораторних досліджень, які мали дати відповідь, що саме стало причиною отруєння.

Його міг спричини незадовільний санітарний стан закладу громадського харчування. Про це повідомив заступник директора Львівського обласного лабораторного центру Олег Когут. За його словами, у продуктах, які відібрали на дослідження, відхилень лаборанти не виявили. Підозри викликали не лише продукти харчування, а й неналежні умови праці: приміщення мале та не розмежоване на зони приготування їжі.

Підозри викликали не лише харчові продукти, а й неналежні умови праці: приміщення мале та не розмежоване на зони приготування їжі. Самих продуктів було не так багато. Лише чотири було відібрано. З них один сир, а решта овочі. Там не знайшли патогенної мікрофлори. У зливах ми знайшли дійсно кишкову паличку

За словами начальника відділу організації розслідування спалахів Головного управління Держспоживслужби у Львівській області Ольги Литюк, у закладі, де харчувались діти, не було дезінфікуючих засобів і не проводився термічний контроль під час приготування страв. 

Відео

0
репостів
0
репостів