Завершено капітальний ремонт в клініко-діагностичній лабораторії Шепетівської ЦРЛ

Автор 06 серпня 2018, 17:09

Протягом 1,5 року було освоєно більше 1 млн. грн. Із них: медобладнання – 528895 грн., меблі та оргтехніка – 102370 грн., ремонтні роботи – 305000 грн. 

Лабораторія оснащена новими лабораторними меблями відповідно до санітарних вимог та сучасною сантехнікою. Придбано новий холодильник для зберігання реактивів, пральну машинку, бойлер. За поточний рік матеріально-технічна база лабораторії поповнилась новим гематологічним та біохімічним аналізаторами, аналізатором електролітів, двома бінокулярними мікроскопами. Якщо поглянути на перекидний календар, то стає зрозуміло, що зараз літо і в цю спеку оновлення холодильного обладнання дуже важливе.

Клініко-діагностична лабораторія Шепетівської ЦРЛ знаходиться на другому поверсі корпусу поліклініки. 

В лабораторії працює 31 медичний працівник, із  них: лікарів – 5, фельдшерів-лаборантів -22, молодших медичних працівників – 4.

Завідувач клініко-діагностичної лабораторії – Нечипорук Оксана Георгіївна, лікар-лаборант І кваліфікаційної категорії, старший лаборант – Гордєйчик Галина Володимирівна, вища кваліфікаційна категорія.

В структурі КДЛ працює 4 відділи: гематологічний, загально-клінічний, біохімічний, серологічний; крім того, є бактеріологічне відділення, лабораторія для проведення ургентних досліджень. Лабораторні дослідження проводяться цілодобово.

Загальна кількість проведених аналізів за 2017 рік становить 1199874 дослідження.

Лабораторія акредитована на проведення більш ніж 200 видів досліджень. Проводиться широкий спектр  біохімічних досліджень: ліпідограма для хворих з серцево-судииними та церебро-васкулярними захворюваннями, хворим з цукровим діабетом –  глікозильований гемоглобін та мікроальбумінурія, кількість досліджень – найбільша в області.

Показники згортаючої системи досліджуються за новими сучасними методиками (МНО, АЧТЧ, РФМК), що дозволяє об’єктивно оцінити систему гомеостазу. В лабораторії також проводяться наступні імуноферментні дослідження: гепатити В,С, сифіліс, хламідії, TORCH-інфекції (токсоплазмоз, герпес, червоничка, цитомегаловірус). При потребі є можливість розширити спектр даних досліджень.

Клініко-діагностична лабораторія забезпечена новими сучасними аналізаторами: гематологічними, імуноферментним, біохімічним, аналізатором електролітів. Також лабораторія має в наявності 6 сучасних бінокулярних мікроскопів.

В лабораторії регулярно проводиться внутрішньо лабораторний контроль якості, а також КДЛ бере участь в міжлабораторному обласному контролі якості, де має високі показники (від 10.05.2018р. – відмінно 78,6%, добре 21,4%).

Колектив лабораторії має можливість працювати в комфортних умовах, використовуючи сучасне обладнання.

Шепетівська ЦРЛ

Останнє редагування 07 серпня 2018, 01:54
0
репостів
0
репостів