Версія для друку

Хірурги Шепетівки робитимуть безкоштовно ендопротезування кульшових суглобів

Автор 04 липня 2018, 19:45

Медики Шепетівки вже незабаром виконуватимуть складні ортопедичні операції. В районній центральній лікарні хірурги будуть виконування ендопротезування кульшових суглобів хворим, які мають артроз та не можуть ходити. Про це повідомляє видання "Є".

Схожі оперативні втручання вже роблять у двох госпітальних округах області – Хмельницькому та Кам’янець-Подільському. У Шепетівці таких операцій не виконували, через відсутність необхідного обладнання.

«Сьогодні загальна вартість такого обладнання становить близько 250 тисяч гривень. Гроші «збирали» звідусіль – з міської та районної казни. Долучилися і три об’єднані територіальні громади. Так і зібрали необхідну суму, - каже головний лікар Шепетівської ЦРЛ Валентина Савчук. - За ці кошти було закуплено необхідні медичні інструменти та обладнання для проведення ортопедичних операцій. Однак, коштів не вистачило на оперативний стіл, який коштує 105 тисяч гривень. Сподіваємося, нам вдасться зібрати цю суму і здійснити усе задумане».

Лікарі-хірурги, які здійснюватимуть операційні втручання такого виду, пройшли відповідну підготовку.

Дані операції проводитимуться безкоштовно, однак пацієнт буде змушений придбати самий ендопротез, адже він виготовляється індивідуально для кожного пацієнта.

«В нас коштів для придбання ендопротезів немає. Єдине, що в майбутньому плануємо розробити програму для пільговиків, яка компенсує частково його вартість», - каже Валентина Миколаївна.