На Всесвітній День Донора кров здали 25 шепетівчан

Автор 15 червня 2018, 16:04

14 червня відзначають Всесвітній день донора. З кожним роком українці все активніше починають здавати кров. Ця процедура – не лише благородний жест, вона приносить користь організмові самого донора.

Якщо здавати кров регулярно, то це може стати профілактикою захворювань імунної системи.

Після здачі крові організм отримує сигнал про оновлення і починає відшкодовувати втрати та стимулювати кровотворення чим благоприємно  впливає на серцево-судинну систему.

Люди, які регулярно здають кров, легше переносять її втрату. Організм донора звик активно оновлювати запаси крові, тож він може швидше відновитись після проблемної ситуації.

Ще одним важливим елементом донорства можна вважати потужну емоційну розрядку, яку отримує людина після здачі крові. Коли донор усвідомлює, що зробив добру справу, можливо, навіть врятував життя, то це приносить колосальний емоційний підйом.

Перевагою також є те, що коли донора готують до здачі крові, його безкоштовно обстежують на такі небезпечні хвороби як ВІЛ, гепатити В і С, сифіліс тощо. Таким чином донор може виявити недугу на ранній стадії і почати її негайне лікування.

Вже традиційно підтримала донорський день з метою поповнення достатніх запасів крові для всіх пацієнтів Шепетівська Центральна районна лікарня.

В цей день приєдналися до цієї благородної справи 25 донорів, які здали  14 л. крові.

Проте ми не обмежуємося лише одним  днем, всіх бажаючих запрошуємо брати активну участь у цій важливій справі.

Спасибі Вам за те, що Ви даруєте надію на порятунок та врятували життя не одній людині!

За матеріалами Шепетівської ЦРЛ

Источник: Клиника ЛИЦ

Останнє редагування 19 червня 2018, 16:01
0
репостів
0
репостів