Версія для друку

Хлопець, який втратив усю сім’ю в ДТП, вийшов з коми

Автор 20 вересня 2017, 13:27

Нагадаємо, що у трагічній аварії в Шепетівському районі 2 вересня Валентин Рижков втратив усю сім’ю. Їхній “Renault Kengoo” зіткнувся з “Lada Kalina”. Мати хлопця згоріла живцем, батько та брат померли у лікарні.

Валентин знаходиться в лікарні більше двох тижнів. За словами лікарів покращення є, але незначні. Хлопець досі на апараті штучного дихання та проходить антибіотикотерапію.

- Діагноз залишається таким, як і раніше. Він продовжує лихоманити. В легені потрапила кров, де розсіюються бактерії. Тому він ще проходить антибіотикотерапію по відходу. Є тенденції покращення здоров’я. Коли з ним розмовляєш, він все розуміє. Але через перелом верхньої щелепи, говорити сам не може. Про реабілітацію говорити ще дуже рано, поки стоїть у горлі трубка. ЇЇ постійно потрібно сканувати, а в інших соматичних відділеннях цього робити не можуть, якщо трахіостома заб’ється, то він просто помре, - коментує завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Валерій Сивоконюк.

Кожного дня витрачаються тисячі гривень на необхідні препарати. За словами лікаря, про реабілітацію говорити ще дуже рано. Будь-які прогнози давати відмовляються. Грошей на медикаменти поки вистачає, але попереду - реабілітація, на яку також потрібні кошти. Друг сім’ї Олександр Попов говорить, що будь-яка допомога не буде зайвою.

- Ми недавно відвідували Валика, він прийшов до тями. Коли ми щось до нього говоримо, відповідає тим, що тисне руку. Він чує нас, розуміє. Медикаментами він на даний час забезпечений. Кошти надходять, але також ще необхідно зібрати на реабілітацію, - розповідає друг сім’ї Рижкових Олександр Попов.

Родичі хлопця будуть вдячні за будь-яку підтримку. Друг сім’ї Олександр Попов відкрив рахунок, щоб зібрати гроші для хлопця.

Інформація для тих, хто бажає допомогти Валентину, номер банківської карти Приватбанку: 5168 7572 9276 5825 Олександр Романович Попов (друг сім'ї).

Останнє редагування 16 серпня 2023, 12:57

Відео