Для Шепетівської ЦРЛ придбали нове обладнання

Автор 07 вересня 2017, 18:39

Сьогодні міський голова Михайло Полодюк  разом із заступником Наталією Стасюк відвідали Центральну районну лікарню, для ознайомлення із новим, сучасним  обладнанням, яке було придбано за кошти міського бюджету. Про це повідомила прес служба органу самоврядування.

Головний лікар Валентина Савчук разом із лікарями ЛОР відділення та офтальмологічного відділення розповіли про переваги нової медичної техніки та продемонстрували її в роботі. Повідомили, також, що все придбане медичне устаткування виготовлене в Україні (м.Харків).

Завдяки фінансуванню з міського бюджету для лора придбали лобний освітлювач, який  дає можливість оглядати пацієнта будь-де, без джерела світла та розетки. У відділення надійшов новий  електрокоагулятор, який використовується для різання та коагуляції тканин, тобто, ним можна як розрізати, так і закоагулювати кровоточиві судини. Також, відділення отримало новий, сучасний електровідсмоктувач, яким можна відсмоктувати будь які рідини в процесі операції та в ході різних маніпуляцій, його попередник  працював у відділенні ще з 60-х років.

Кабінет офтальмолога також поповнився сучасним обладнанням - придбано нові прямий і непрямий офтальмоскопи, які можна назвати  основними приборами в офтальмології.  Головною перевагою прямого офтальмоскопа є те, що він працює автономно. Відтепер, лікар може оглядати  пацієнтів у відділеннях та  не потребує доступу до електромережі, що прискорює роботу і робить її ефективнішою. Новий непрямий офтальмоскоп, також, зручніший за свого попередника (випущеного у 1950 році), гловним чином завдяки можливості встановлення додаткових лінз.

Кошти на придбання медтехніки були виділені на засіданні сесії Шепетівської міської ради. Завдяки злагодженій роботі депутатського корпусу лікарі вже оцінили всі переваги роботи з новим обладнанням, а шепетівчани отримують якісніші послуги.

0
репостів
0
репостів