Для дітей провели інформаційно-просвітницьку акцію про туберкульоз

Автор 24 березня 2016, 21:54
24 березня - Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Ситуація щодо туберкульозу досить складна. Це не тільки медична проблема, це проблема соціальна, яка віддзеркалює соціально-економічний стан країни, культурно-освітній рівень та благополуччя населення. Тому залишити поза увагою таку соціальну проблему неможливо.
Шепетівський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організував і провів інформаційно-просвітницьку акцію «Що необхідно знати аби захистити себе від туберкульозу?» в Судилківскій ЗОШ І-ІІІ ст. До акції були залучені студенти Шепетівського медичного училища.

Спеціалісти центру спільно із студентами медичного училища для учнів 5-го та 9-их класів провели відеолекторії про небезпеку туберкульозу. Розповсюдили інформаційні буклети та акцентували увагу на необхідність ведення здорового способу життя з метою попередження захворюваності на туберкульоз. 
Проведено соцопитування пересічних мешканців с. Судилкова на тему: «Що ви знаєте про туберкульоз», «Як захистити себе від захворювання». Загальні результати опитування свідчать про те, що більшість громадян в цілому обізнані з існуючою проблемою, але відверто зізнаються, що не завжди бувають уважними до свого здоров’я і своєю байдужістю дійсно наражають себе на небезпеку захворювання.

Головна мета проведення даної акції - привернути і загострити увагу громадян до цієї проблеми, нагадати про шляхи поширення збудника хвороби, методи профілактики. Закликати до ведення здорового способу життя, необхідність дотримання правил особистої гігієни.
0
репостів
0
репостів