Розділ Культура

Завершились зональні етапи Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних

Автор 22 квітня 2015, 21:38
Ініціативні та креативні, сучасні й рішучі, надійні, дружні, добрі, позитивно налаштовані та пожежно-агітовані – такі вони юні учасники фестивалю. Вже багато років поспіль у навчальних закладах Хмельниччини рятувальну справу та правила безпеки життєдіяльності опановують діти різного віку у дружинах юних пожежних. Вміти надати допомогу, дотримуватись правил безпеки, аби не потрапити у біду, запобігати виникненню небезпечних ситуацій – такі знання отримують учні, а головне щедро діляться ними із своїми однокласниками, друзями, однолітками, що дозволяє поширити корисні знання та вміння і зробити безпечнішим життя.
Безперечно, значних зусиль, творчого підходу, небайдужості та непересічності вимагає організація діяльності таких дружин від педагогів, які опікуються своїми вихованцями: зацікавити такою сферою життєдіяльності як вивчення правил безпеки, довести життєву необхідність їх дотримання, виховати справжніх свідомих громадян України.

І саме у ці дні, 20-22 квітня,  під час зональних відбіркових етапів фестивалю,  що проходили у містах Шепетівка, Дунаївці та Хмельницький, свої знання правил безпечної життєдіяльності, готовність стати на заваді надзвичайним ситуаціям доводили команди юних рятівників із усіх районів області, переможці районних та міських етапів.

Долю учасників фестивалю «вершило» компетентне журі, до складу якого увійшли співробітники Головного управління ДСНС в області, Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, добровільного пожежного товариства, департаменту освіти і науки та управління молоді і спорту.

У запеклій, але дружній боротьбі у фінал вийшли команди-представниці міст Полонне, Шепетівка, Ізяслав, Кам’янець-Подільський, Дунаївці, Хмельницький, Красилів, а також із сіл Летава Чемеровецького району та Шарівка Ярмолинецького району. Вони і будуть боротися за першість у фінальних змаганнях за право представляти Хмельниччину на всеукраїнському рівні.

Команди, яким не вдалось посісти чільні місця, були нагороджені дипломами за активну участь, а переможці отримали дипломи за виборене місце і цінні подарунки. Тож жоден дюпівець не залишився поза увагою. До того ж, отримані емоції, що вирували під час виступів, маса задоволення від спілкування з однодумцями, безумовно, надихатимуть на активну діяльність і майбутні звершення.

Сподіваємось, що тема цьогорічного фестивалю «Про безпеку пам’ятай, цінуй життя – в біду не потрапляй!» стане життєвим кредо не лише для учасників, а й для усіх глядачів, які відвідали показ конкурсних програм. Тож бажаємо юним рятівникам успіхів і вдосконалення!
0
репостів
0
репостів