Розділ Культура

Крупинка щастя серед сірого смутку

Автор 21 березня 2015, 06:21
Непомітно прожили 20 днів весни, але тільки сьогодні з’явився справжній весняний настрій. Серед сірих буднів, вічних клопотів і турбот (знову підняли ціни на хліб, продукти харчування, комунальні послуги), а головне страхів – що принесе завтрашній день? чи знову забере людські життя?.. уже й так десять шепетівчан забрала війна… весна прийшла непомітно. Останнім часом наше життя мало якийсь нерадісний сірий відтінок. Забулося, що весна – час кохання і романтичних зустрічей. Звичайно, молодь таки вміє радіти кожному дню. Але навіть молоді люди не сміються так щасливо і безтурботно, як раніше. Війна наклала певний чорно-сірий відтінок на всіх і все…
Напевно подумаєте: а до чого це я веду?

До того, що сьогодні одна чудова талановита людина своїм співом розфарбувала звичайний весняний день новим яскравим кольором. Отака собі чарівна Мавка, Тоня Матвієнко, донька знаменитої співачки народної артистки України Ніни Матвієнко, співом якої щиро захоплюються українці, подарувала нам з вами свято. І це у День щастя! Останнім часом стільки усіляких свят навигадували… Але сьогоднішній день для кількох сотень шепетівчан таки став щасливим.

Чудова квітка… краще не скажеш – ніжна, чарівна, тендітна, талановита, голосиста.. Природа наділила Тоню привабливою зовнішністю і жіночністю. А ще вона має справжній талант співачки і володіє чудовим голосом… схожим на голос Ніни Митрофанівни.

Тут уже не скажеш, що на дітях талановитих людей природа відпочиває! Антоніна співала деякі мамині пісні і виконала їх майстерно.

А я пригадала, як зі сльозами і щемом у серці, слухала в грудні позаминулого року колядки і щедрівки у виконанні мами і доньки. Ми нарешті відчули себе українцями і тому з таким трепетом слухаємо народні пісні.

Сподобалася Тоніна пісня «Не метелиця лугом стелиться». Гарна пісня  «Мавка». Чудово виконала співачка пісню «Злива та полум’я».

А пісні  «Коханий», «А може ти», «Як я люблю тебе» нагадали нам, що весна – час кохання. Зимовий сон закінчився… природа прокинулася від сну і прокинулися людські серця. У багатьох вони заспівали в унісон з Тоніним серцем, яке теж кохає (сама співачка призналася нам у цьому).

Цей чудовий вечір – отака собі сонячна, зелено-жовта крупинка щастя серед купи щоденних проблем, серед сірого смутку…

Щастя приходить до тих, хто за нього бореться і вміє берегти.

Так і хочеться крикнути: Люди! Цінуйте те, що дарує вам кожен новий день!

Фотозвіт із концерту

Останнє редагування 21 березня 2015, 06:32

Відео

0
репостів
0
репостів