Розділ Культура

Концерт з нагоди Міжнародного дня музики

Автор 04 жовтня 2013, 01:15
Кожна дитина повинна мати можливість для розвитку творчих здібностей. При цьому важливо не тільки виявити та розвинути талант, а й створити належні умови для цього. У місті з цією метою працюють позашкільні заклади культури та освіти, серед яких дитяча музична школа. Вихованці закладу 1 жовтня приєднались до світової спільноти і відзначили Міжнародний день музики. В усьому світі він відзначається концертними програмами, в яких звучать твори, що увійшли до скарбниці світової культури. Учні та викладацькі колективи дитячої музичної школи міста у цей день також демонстрували свої таланти.
У концертній програмі прозвучали твори вітчизняної та світової музики у виконанні народного аматорського ансамблю струнних інструментів «Ліра» (керівник Олена Кабацій), народного аматорського ансамблю народних інструментів (керівник Ніна Лукашенко). Фортепіанний ансамбль у складі Тетяни Шамрелюк і Нони Шабадах виконали концертну п’єсу композитора Т.Карпенко. Вокальний жанр у концертній програмі представила Валентина Бренцун, яка виконала старовинний російський романс «Я помню вальса звук прелесный». Вокальний квартет «Ti amo» виконав композицію із репертуару Андреа Бачеллі. Викладач по класу бандури Олена Малинюк презентувала жанр народної музики варіаціями на тему української народної пісні «Взяв би я бандуру». Учні класу хореографії (викладач Іванна Бейзимова) подарували гостям свята дві танцювальні композиції. Вальс українського композитора Ф.Нижанківського виконала Жанна Шапочук. Гарні композиції виконані на духових інструментах, зокрема це «Мелодрама» у виконані Світлани Якимчук та відомий твір з репертуару Френка Сінатри «Мій шлях» виконав Іван Кабацій. Також в концерті взяла участь лауреат всеукраїнського конкурсу «Класичний меридіан» (червень 2013 р., м.Київ), учениця 8-го класу Анастасія Нечипорук. В її виконанні прозвучав «Ноктюрн» Петра Чайковського.

Шанувальники музичного мистецтва, а серед них були учні, їх батьки, викладачі дитячої музичної школи та студенти медичного училища, дарували щирі оплески високій майстерності виконавців.
0
репостів
0
репостів