Розділ Культура

Шепетівчанка стала другою в ораторському мистецтві

Автор 17 травня 2013, 16:08

Хмельницький університет управління та права визначив кращого оратора в учнівській олімпіаді «Я прагну творити майбутнє». Ним став хмельничанин Роман Мурава.

Вже третій рік поспіль Хмельницький університет управління та права спільно з Департаментом освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації проводить обласну учнівську олімпіаду, де визначають кращих із кращих. Ораторське мистецтво – не єдиний показник, за яким оцінюють учасників та переможців. Усі бажаючі відправляють до оргкомітету ессе на задану тему і кращих авторів запрошують для продовження боротьби. Цього року учасники олімпіади – це одинадцятикласники з усіх шкіл області.

До півфіналу пройшли лише 14 осіб, яких тестували на знання української мови та літератури, історії України та математики, визначали здатність логічно мислити. З чотирнадцяти обрали семеро кращих, а потім взагалі залишилося троє. В результаті словесної боротьби, переможцем учнівської олімпіади «Я прагну творити майбутнє» став учень НВО №28 Роман Мурава. Йому й дістався призовий фонд дві тисячі гривень. Друге і третє місце із призовим фондом у півтори тисячі та п’ятсот гривень зайняли Юлія Ващук (НВК №1, м. Шепетівка) та Юлія Вараниця (Зіньківська ЗОШ) відповідно.

0
репостів
0
репостів