Розділ Культура

Животворча сила слова

Автор shbiblio.at.ua 08 листопада 2012, 00:00
7 листопада 2012 року в центральну районну бібліотеку ім. Коцюбинського завітали учні 8-10 класів Судилківської ЗОШ І-ІІІ ступенів. В рамках тижня української мови і писемності, День якої відзначається 9 листопада, було проведено літературний вечір "Животворча сила слова".
Як сонця безсмертного коло,
Що креслить у небі путі,
Любіть свою мову й ніколи
ЇЇ не забудьте в житті.
                           (В. Сосюра "Рідна мова")
Ведуча, зав. відділом обслуговування ЦБ Романюк З.Б.сказала, що українська земля багата талантами. Від Тараса Шевченка і до поетів наших днів - це ціла когорта неперевершених майстрів художнього слова в різних літературних жанрах.
Особливої уваги серед населення завжди заслуговували поети-гумористи, зокрема Павло Глазовий.
Вірші про мову та гумор Павла Глазового читали учні: Аня Ампілогова, Мальвіна Кондратюк, Шевчук Дмитро та інші.
Вчителька зарубіжної літератури Денисюк Ольга Григорівна сказала, що любов до Батьківщини неможлива без любові до рідної мови, яка супроводжує людину все життя. В її родині дуже люблять художнє слово, особливо твори Павла Глазового. Вчителька української мови і літератури Мусійчук Євгена Василівна (на фото справа) наголосила, що українська мова - одна з кращих мов світу.
Українською мовою написані неперевершені твори І. Франка, Л. Українки, І. Нечуя-Левицького, Л. Костенко і т.д. Була представлена розгорнута книжкова виставка "Мово рідна, мово колискова, совісті народної дзвіниця".
Останнє редагування 13 листопада 2012, 16:06
0
репостів
0
репостів