Розділ Культура

У Шепетівці відбувся творчий вечір Віктора Камінського

Автор 02 листопада 2018, 18:50

31 жовтня у міському будинку культури відбувся творчий вечір Віктора Камінського, який був присвячений ювілею композитора. Захід зібрав багато гостей і друзів музиканта.

З привітаннями та найщирішими побажаннями до ювіляра  звернулись заступник міського голови Наталія Стасюк та секретар міської ради Микола Кикоть. За багаторічну плідну працю, високий професіоналізм та вагомий внесок у розвиток української музичної культури та з нагоди відзначення 65‑річчя Віктора Камінського відзначили Почесною грамотою виконавчого комітету Шепетівської міської ради.

Також Почесною грамотою було відзначено заслуженого працівника культури України,  поета, письменника та журналіста Юрія Плаксюка, який є автором слів балади «За хмарами» музику, якої написав Віктор Камінський.

Творчий вечір пройшов у супроводі Шепетівського муніципального естрадно-духового оркестру. Ювіляра привітала уся його музикальна родина. Особливо хвилючі почуття у глядачів викликали виступи синів та внуків композитора.  З музичними подарунками також виступили близькі друзі та колеги Віктора Феофановича.

Віктора Феофановича привітав диригент муніципального естрадно-духового оркестру Іван Кабацій, який висловив вдячність за багаторічну плідну співпарцю та вразив глядачів своїм соло на трубі. Також до привітань долучився ансамбль скрипалів «Експромт».

Оркестр виконав музичні твори написані Віктором Камінським. Прозвучали народні і класичні твори, українських та зарубіжних авторів,  відомі джазові мелодії, рок  музичні твори в його аранжуванні, які у супроводі оркестру виконали  солісти Вікторія Таратасюк Павло Яцишин. Також музиканти виконали  «Чардаш», «Єврейський танок»,«Дорога до Кенії» Паула Лейна та «Нічний туман» з репертуару Лері Ніка, де соло на саксофоні віртуозно виконав Віктор Камінський.

Впродовж концерту  пролунало ще багато різножанрових композицій. Завершився вечір виконанням «Гімну Шепетівки», який написав Віктор Камінський. Він ще не став офіційним, але має шанс полюбитися шепетівчанам.

Насамкінець Віктор Камінський подякува  своїй родину, колегам, міській владі та меценатам за допомогу та підтримку оркестру.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради.

Останнє редагування 02 листопада 2018, 19:03
0
репостів
0
репостів