Версія для друку
Розділ Культура

Творча школа для людей з особливими потребами вже всьоме відбулась в Шепетівці

Автор 20 серпня 2018, 19:05

17-18 серпня обласний літературно-меморіальний музей Миколи Островського зібрав творчо обдарованих людей з особливими потребами на VІІ Всеукраїнську школу майстерності. Про це музейники розповіли на своїй фейсбук сторінці.

Вже традиційно захід проходить напередодні Дня Незалежності України, а в цьому році тематика Школи також була приурочена до 75-річчя від дня народження незрячого поета Шепетівщини Миколи Ігоровича Красюка, тому й була названа на честь його поетичної збірки «Наодинці з Україною».

Львівська спеціалізована бібліотека ім. Т.Г. Шевченка УТОС та Львівська обласна організація УТОС спільно з літературно-мистецькою студією «Доля» підготували літературно-мистецьку композицію, де люди з вадами зору за допомогою шрифту Брайля читали поезії М. Красюка та виконували пісні в основу яких покладено творчість незрячого поета. Учасники літературно-мистецької студії «Доля», в свою чергу, теж подарували поетично-музичні дарунки львів’янам від краян , де виріс поет, що прославив Шепетівщину.

Протягом двох днів присутні мали змогу долучитися до майстер-класів з поетики, бісероплетіння, декупажу та в’язання. Галицькі майстрині під час кулінарного майстер - класу з виготовлення львівських смаколиків не лише навчали кондитерської справи, а й пригощали смачними солодощами.

В фойє музею учасники школи майстерності презентували власні творчі доробки.