Версія для друку
Розділ Культура

Відбулась зустріч із художником та митцем Олексієм Тарасенко

Автор 09 лютого 2018, 14:42

Вчора, 8 лютого, виставкова зала музею Миколи Островського зустрічала шанувальників творчості неймовірно позитивного, талановитого художника Олексія Павловича Тарасенка. Про це на своїй сторінці у фейсбуці написали музейники.

Його виставка "Миті життя" - це прекрасні пейзажі, - осінні, зимові, літні та весняні, - милують око, дихають теплом, викликають в пам'яті спогади з дитинства...

Іменинника прийшли привітати його близькі друзі, учні, члени поетично-мистецької спілки "Доля", музейники та просто шанувальники прекрасного.

Зустріч пролетіла дуже швидко: в спогадах, ліричних відступах митець розкрив своє життя, свою душу присутнім.

Довідково: Тарасенко Олексій Павлович – народився 8 лютого 1959 року   в місті Докшукіно (нині Нарткала)Кабардино-Балкарії. У віці двух років переїхав з матір’ю в місто Шепетівку, Хмельницької області, де і закончив середню школу. З 1981 по 1985 роки навчався в Желізногорському художньому училищі Курської області. 

Повернувся у Шепетівку, де до 2005 року працював вчителем малювання в одній з середніх шкіл міста, паралельно займаючись творчістю. Після однієї з міських виставок, в якій приймав участь, на похвалу завідуючої міськвно -"яке у вас гарне хоббі" відповів, що «викладання у школі - це хоббі, а живопис - то життя...» З 2005 займається тільки творчістю. Роботи, як діти, розлетілись у близькі і далекі краї...