Розділ Культура

Сусіди. Які вони?

Автор shbiblio.at.ua 10 червня 2012, 15:34
5 червня 2012 року в центральній районній бібліотеці ім. М.Коцюбинського відбулося чергове засідання членів об’єднання «Родинний дім» на тему «Сусіди. Які вони?».
На засідання прибули члени об’єднання зі своїми сусідами: Надія Елеон з сусідкою Вірою Павлівною; Ростислав Лебідь з сусідами: Наталією Чекригіною, Зоєю та Віктором Гаврилюками; Віра Кухарук з сусідкою Катериною Романюк; Неля Черняховська з сусідкою і кумою Надією  Клюкою; Тетяна Кушнірук з сусідкою Майєю Палій; Антоніна Осецька з кумою Світланою Джус; Любов Бурова з сусідкою Вірою Гордовською; Лідія Богурська з сусідкою Валентиною Галімською; Василь Ющенко та Анатолій Слободенюк; Галіна Фоміних та Світлана Гапунець; Микола Марходей та Ніна Лисенко; Олександра Сухоцька із с. Красносілка з кумою Людмилою Слісарчук; працівники районного Будинку культури, члени літературно-мистецької студії «Доля», працівники районного відділу культури, члени літературно-мистецького об’єднання «Відродження». Прикрасою засідання стала сім'я Сідлецьких з с.Ч-Цвіт. Найменші внуки – Андрійко, якому 8 років і Лізочка, якій 3 роки виконували українські народні жартівливі пісні та вірші. Не дивлячись на зовсім маленький вік, Лізочка має чудовий музикальний слух і знає 18 пісень і віршів.   
Взаємини між сусідами завжди були особливими видами людських відносин. Секретами налагодження добрих стосунків поділилися присутні. Привітала присутніх з Трійцею Світлана Джус – начальник відділу сім'ї, молоді і спорту райдержадміністрації, Лідія Богурська - начальник відділу культури і туризму РДА.   
На засідання «прибули» найсварливіші баби: Параска і Палажка з оповідання Нечуя-Левицького «Не можна бабі Парасці вдержатися на селі» та дід Сверид із «Зенітки» Остапа Вишні, яких представили присутнім члени літературно-мистецького об’єднання «Відродження» Тамара Захарчук та Любов Бурова.
Члени літературної студії «Доля» читали особисті вірші та твори Павла Глазового, Василя Кравчука. Завідуюча відділом обслуговування ЦБ Зінаїда Романюк порадувала всіх дотепним гумором. У виконанні членів літературно-мистецького об’єднання «Відродження» прозвучали пісні: «Де злагода в родині», «Заспіваймо пісню веселеньку», «Ой, приходь-бо, кума», «Ой були у кума бджоли», «Добрий вечір, сусідонько», «Гаю, гаю, зелен розмаю», «Зелене листя, білі каштани», «Шануймося, друзі». Андрій Сідлецький подарував присутнім пісню «Похилилися верби високі», Світлана Кобель – «Песня о соседе», Любов Бурова – «А я собі звуся Маруся». Допізна продовжувалося спілкування, та висновок був одностайний. Хоч як би склалося наше життя, хоч би які в нас не були сусіди, слова класика, що в людини все має бути прекрасним не втрачають своєї актуальності. За будь-яких випробовувань маємо лишатися людьми. Бідніючи матеріально, не цураймося моральних цінностей. Добро, віра, надія, любов, милосердя, совість, гідність – ці та інші цінності і чесноти, які роблять нас справжніми людьми, завше у високій ціні, дорого вартують і завжди допоможуть нам віднайти порозуміння і уникнути негативних емоцій.
Наша душа завжди просить свята, світла, тепла, веселощів. Як тіло любові, як земля ранкової роси.
Скільки ми випромінюємо світла, в такому світі ми і живемо. В такому світі живуть і люди, що нас оточують. А тому шануймося.
0
репостів
0
репостів