Розділ Культура

Визначено кращий дитячий голос Хмельниччини

Автор 02 жовтня 2017, 19:41

30 вересня в обласному академічному музично-драматичному театрі ім.. М. Старицького відбувся фінал обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості “Яскраві діти України” в рамках Міжнародного фестивалю SANREMO JUNIOR. 29 учасників – юнаків та юнок, яких в кожному райцентрі та місті Хмельниччини серед багатьох талантів обрали члени компетентного журі, змагалися за можливість представляти наш край на столичній сцені і вже там виборювати право поїхати на фестиваль у Сан-Ремо (Італія).

Передували фінальним виступам триденні репетиції, де з дітьми працювали кращі вокальні викладачі країни та живий бенд. На великій сцені, з професійним звуком, світлом діти відчули себе справжніми співаками та здобули цінний досвід.

У суботу, 30 вересня, відбувся грандіозний фінал Хмельницького обласного конкурсу.   Яскраві виступи конкурсантів  оцінювало професійне журі, серед яких Тарас Петриненко – народний артист України, заслужений діяч мистецтв України, співак, поет, композитор; Юрій Рибчинський – український поет, драматург, сценарист, народний артист України; Руслан Квінта – український музичний продюсер, співак, композитор, Марина Одольська – українська співачка, Заслужена артистка України, композитор та поетеса; Гусейн Абдуллаєв  – азербайджанський співак, актор музичного театру.

Кращою вокалісткою одноголосним рішенням журі названо 14-річну Вікторію Остапчук з Нетішина. Вона представлятиме Хмельниччину на національному відборі 15 березня 2018 року.  Спеціальний приз – триденний вокальний інтенсив у студії Олександра Пономарьова з рук голови обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука отримала  Єлизавета Вознюк зі Старокостянтинова. А вокальний дует “Two hearts” Яна Анфілатова і Крістіна Митюк з Шепетівки та Наталія Венглюк з Красилівського району – грошові премії.

Усі діти отримали дипломи учасника, призи та квіти від співорганізаторів конкурсу.

0
репостів
0
репостів