Розділ Культура

Творчу роботу шепетівчанки оцінило 226 млн. чоловік

На днях шепетівських підписників офіційного акаунту соціальної фото мережі Instagram очікував приємний сюрприз - до однієї із щотижневих підбірок потрапила робота зроблена у нашому місті, руками нашої землячки Єлізавети Сивопляс. Публікація в цьому акаунті - це не просто визнання від адміністрації однієї з самих популярних соціальних мереж світу, це 226 млн. підписників, які побачили роботу шепетівчанки. З цієї нагоди я не міг не задати кілька питань цій талановитій дівчині.

- Розкажіть коротко про свій інстаграм. Яка в нього тематика і чому ви вирішили ним зайнятись, а не банально постити котиків? - 

- Ну, для початку, я все-таки банально пощу свого котика, розбавляючи кадрами зі свого життя, і не думаю, що це погано. І котики, і собачки, і решта живності занадто милі, щоб цього не робити. Сама стежу за багатьма акаунтами тварин, які знаходжу через @catsofinstagram або ж аналогічні профілі з іншими улюбленцями.

Кожна соціальна мережа для мене виклик самій собі. Інстаграм я починала вести з метою розвивати свій рівень англійської, спілкуючись з носіями мови і тими, хто вивчає її так само як і я. Зараз я вивчаю ще дві іноземні мови, тому в майбутньому в моєму аканті можуть з’являтись тексти шведською чи французькою. Для англійської ж я планую відвести блог, у якому більш детально описуватиму свої думки про те, що мене надихає. Це справді чудова можливість перевірити, наскільки рівень мовленнєвої підготовки дозволяє спілкуватись з живими людьми, зацікавлювати їх і ділитись чимось новим.

Мій інстаграм також дисциплінує мене, адже я усвідомлюю, що повинна постити мінімум одне фото щодня. Були такі періоди, коли я дозволяла собі прокрастинувати по півроку, але уже зараз я відчуваю, що моє захоплення змінило мене в кращий бік.

 - Розкажіть трішки про себе. Чи захоплювались фотографією до цього?  Акаунт ведете з огляду на заробіток чи це просто хоббі?

 - Я навчалась в ЗОШ№1 ім. М. Островського, минулого року розпочала навчання на факультеті міжнародних відносин в ЛНУ ім. І. Франка. Щодо захоплення фото, то я ще жодного разу не перетинала межу мобільної фотографії, тому в першу чергу я б хотіла заробити на нову фототехніку, яка відкриє мені нові можливості.

Одна з найкрутіших речей інстаграму – кооперації з брендами та іншими акаунтами на бартерних умовах. Це і реклама, і можливість тестування продуктів. Ти показуєш не просто той чи інший товар,а те, як він вписується в твоє життя, настільки креативно, наскільки це можливо. Це зацікавлює мене більше, ніж гроші. Наразі я заробляю в інстаграмі.

- Чим надихаєтесь у своїй роботі? Які акаунти особисто ви полюбляєте?

- Натхнення можна знайти у будь-якій дрібниці. Особисто мене надихають хороші фільми, музичні відео, природа, люди. Люди мабуть найбільше, завжди цікаво спостерігати, як людина будує себе, змінюється з часом, росте, як ростуть з нею її творіння. Маю дуже багато улюблених акаунтів:
@instagram – тут все очевидно 
@natgeo тисячі історій з дивовижними фото.
@wrightkitchen створює яскраві патерни з їжі.
@h.rebel займається випічкою і неймовірно прекрасно її знімає.
@lou.von.bright і @kelseyannaf – мої улюблені make-up artists.
@irinahp – творець тегу #boomerangbangbang.
@ps.ny, @crx_doubletrouble і @itsdougthepug – найулюбленіші акаунти тварин.
@museumsofukraine та @visualukraine допомагають знаходити українських інстаграмерів.
@hrrbhn, @wonguy974 та @vutheara для найкращих фото архітектури з усього світу.
@flatlay_ua, @taramilktea та @hellomissmay – яскраві флетлеї.

З десятком прикладів робіт Єлізавети ви можете ознайомитись нижче у галереї. Також підписуйтесь на її акаунт https://www.instagram.com/liztsarevna, якщо бажаєте слідкувати за її творчістю.

Вже не під запис, дівчина зізналась, що фотографувати у таких містечках як Шепетівка доволі складно, містяни не дуже доброзичливо ставляться до вуличної фотографії. У Львові, де вона навчається, з цим значно простіше.

Що ж, хочеться лише побажати творчих успіхів Єлізаветі, сподіваюсь ми ще поспілкуємось у майбутньому більш розлого. Шепетівчанка довела, що можна самореалізуватись і досягати висот навіть у нас в місті. Для цього лише потрібно щось робити, а не скиглити, що у Шепетівці немає чим зайнятись. 

Останнє редагування 31 серпня 2017, 03:57
0
репостів
0
репостів