Версія для друку
Розділ Культура

Шепетівських музейників польська колега вчила розмовляти з дітьми про історію

Автор 16 травня 2017, 23:53
Шепетівських музейників польська колега вчила розмовляти з дітьми про історію Світлина від Наталії Никонової

В обласному літературно-меморіальному музеї М.Островського в Шепетівці відбувся навчальний семінар “Як розмовляти з дітьми про історію: досвід польських колег”. Впродовж двох днів досвідом ділилася Агата Шторц, працівниця освітнього відділу Галереї LABIRYNТ з м. Любліна, Польща.

Під час семінару порушувалися теми про те, як працівники музеїв розповідають дітям та підліткам про непрості питання нашої історії і сьогодення, про питання минулого і теперішнього, з якого віку і як саме знайомити дитячу аудиторію із “складними” сторінками історії.

Агата Шторц ділилася власним досвідом, креативними та цікавими формами і методами роботи з різними віковими групами відвідувачів. Учасники семінару увійшли в роль “відвідувачів” музею і пробували себе у музейних заняттях та майстер-класах, простих, але дуже корисних для подальшої роботи.

В основі усіх занять було те, як можна, без довгої і нудної екскурсії, без повчань та висновків познайомити дітей з експозицією, експонатами та залишити бажання в дитини прийти знову до музею. Під час підведення підсумків учасники висловили сподівання,  що ця зустріч стане початком подальшої співпраці та реалізації нових спільних проектів.

Останнє редагування 17 травня 2017, 00:07