Розділ Культура

У Шепетівці пройшов Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографії

Автор 05 травня 2017, 20:01

Мистецький травень на Хмельниччині розпочався яскравим святом танцю. Вже вшосте у Шепетівці пройшов Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографії “Золоте коло”.

Свято розпочалося урочистим відкриттям на центральній площі міста та парадом учасників фестивалю. Усіх присутніх привітали представники міської влади та громадської організації “Інститут солідарності громад”.

Поки тривали конкурсні виступи, усі учасники фестивалю мали змогу долучитися до екскурсійних турів – відвідати візитну картку Шепетівки – обласний літературно-меморіальний музей видатного письменника Миколи Островського, а ввечері переглянути нічну феєрію “У дружнім колі Терпсихора нас єдна”. Крім того, для усіх бажаючих було організовано екскурсію до унікальної Городищенської обителі та чоловічого монастиря із храмом Різдва Пресвятої Богородиці.

Участь у фестивалі взяли понад півсотні колективів та солістів з Хмельницької, Рівненської та Житомирської областей. Впродовж двох конкурсних днів на різних сценічних майданчиках міста високопрофесійне журі оцінювало виступи колективів та солістів у чотирьох вікових категоріях та у чотирьох номінаціях – народна, класична, бальна і сучасна хореографія.

Як і щороку, суддівський склад конкурсу був надзвичайно представницьким: журі очолив заступник директора Київського державного хореографічного училища, член Правління Національної хореографічної спілки України, заслужений працівник культури України Сергій Антонович Швець. До складу журі увійшли: старший викладач кафедри хореографії Рівненського державного гуманітарного університету, керівник танцювального клубу “Флеш”, президент Рівненської громадської організації “Спілка спортивного танцю Рівненської області” Роман Гриценюк, т.в.о. директора Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва, заслужений діяч мистецтв України Анатолій Бєлєванцев, заступник директора Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва, заслужений працівник культури України Олена Ільїнська, викладач Кам’янець-Подільського коледжу культури і мистецтв, балетмейстер Ірина Літинська, методист з хореографії Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва Людмила Мєзенцева, директор Шепетівського міського будинку культури, засновник народного аматорського ансамблю спортивно-бального танцю “Віват” Шепетівського МБК Вікторія Талімончук.

У перервах між конкурсними виступами члени журі аналізували виступи учасників і проводили майстер-класи. Після жвавого та емоційного обговорення журі присудило призові місця у кожній з номінацій та вікових категорій.

Гран-Прі виборов народний художній колектив – ансамбль народного танцю “Дружба” Рівненського міського палацу дітей та молоді. Свято завершилося яскравим гала-концертом переможців, церемонією нагородження та морем нестримних яскравих емоцій конкурсантів.

Управління культури, національностей,  релігій та туризму Хмельницької облдержадміністрації

0
репостів
0
репостів