Розділ Культура

Освітянські заклади району змагались на конкурсі художньої самодіяльності

Автор 17 березня 2017, 16:52
14 березня Хмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді було проведено обласний огляд-конкурс художньої самодіяльності загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів та виставку декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва колективів Шепетівського району. Окрім учасників та керівників колективів на заході були присутні також поважні гості: начальник управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Шепетівської райдержадміністрації Наталя Грабельнікова та директор Грицівської школи сприяння здоров’ю Поліна Шампаніна.

Розпочинали захід з екскурсії по виставці декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, на якій були представлені всі техніки, згідно положення, також вихованцями району було проведено 6 майстер-класів у техніках: вироби з соломки, живопис, вироби зі шкіри, вироби з природних матеріалів, рухома іграшка, технологія пряничного моделювання.

Хореографічні, вокальні, інструментальні, літературно-мистецькі та фольклорні номери на розгляд журі представляли близько 200 учасників. Найяскравішими були виступи дуету «Фаєр» Судилківської ЗОШ І-ІІІ ст. з піснею «Оберіг» (керівник Т.Левчун), фольклорних колективів «Веснянка» Полянської ЗОШ І-ІІІ ст. та «Перепілочка» Городнявського НВК з постановками «Дівко Галочко» і «Веснянки» (керівники Н.Тончук та Л.Сідлецька), Анни Мальцевої, учениці Городищенської ЗОШ І-ІІІ ст. з віршем «Україно, живи» (керівник М. Гордійчук), а також масовий номер зведеного хору колективів «Асоль» та «До-мі-соль» Судилківської ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник Т.Левчун). Загальна атмосфера концерту подарувала позитивні емоції всім присутнім.

Цього ж дня огляд-конкурс художньої самодіяльності був проведений і серед учасників міста Шепетівки. Завітали на захід начальник управління освіти Шепетівського міськвиконкому Людмила Тихончук, методист методичного кабінету управління Тетяна Сокальська та директор Шепетівського міського центру дитячої та юнацької творчості Олег Попович. Оригінальним було проведення виставки робіт юних умільців у стилі ярмарку. Члени журі відмітили найяскравіші роботи в техніках батік, джгутова філігрань, писанкарство, художня вишивка та валяння вовною. В доповнення виставки вихованці представили 7 майстер-класів у техніках витинанка, народна лялька, різьблення по дереву, лозоплетіння, вітраж, бісероплетіння і гончарство.

Зустрічав гостей свята та урочисто розпочинав концертну програму ансамбль ксилофоністів Шепетівської спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 з поглибленим вивченням основ економіки і правознавства, який виконував попурі на тему українських народних пісень (керівник А.Шнайдер). Неймовірної сили вокалом та майстерністю володіння голосом вразила членів журі вихованка міського центру дитячої та юнацької творчості Дегодюк Віра, яка виконувала арію Наталки з опери «Наталка Полтавка». Яскравий та масовий номер «Твоя земля» у виконанні вокальної студії «Діти-квіти» міського центру дитячої та юнацької творчості (керівник Ж.Балагур), чудові хореографічні постановки, які продемонстрував Зразковий художній колектив України студія спортивно-бального танцю «Браво» міського центру дитячої та юнацької творчості з танцями «Хіп хоп» та «Джайв» (керівник Д.Кучер), вміло і емоційно прочитаний «Монолог Марусі Чурай» вихованкою міського центру дитячої та юнацької творчості Кочергіною Інною, яка також була блискучою ведучою в гарному тандемі з Іллею Фещиним, стали окрасою концерту. Достойним завершенням програми був уривок з вистави «Блез», який продемонстрували вихованці молодіжного театру «Арлекіно» Шепетівської спеціалізованої школи-інтернат І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів (керівник С.Дробот).

По завершенню заходів до колективів звернувся Заслужений працівник освіти України, директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Григорій Гончарук, вручивши дипломи Українського Державного центру позашкільної освіти вихованцям Шепетівщини, переможцям всеукраїнських фестивалів-конкурсів.
За матеріалами Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді
0
репостів
0
репостів