Розділ Культура

Сільський будинок культури з Шепетівщини став кращим в Україні

Автор 07 лютого 2017, 16:32
За результатами Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості переможцем став Чотирбоківський сільський Будинок культури Шепетівського району. Про це повідомило управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької обласної державної адміністрації.

Всеукраїнський огляд-конкурс проводиться з метою вивчення, удосконалення та активізації діяльності клубних закладів у сільській місцевості, пошуку нових форм і методів культурного обслуговування населення, привернення уваги державних органів влади до проблем культури села.

Основними його завданнями є: поширення кращого досвіду роботи клубних закладів у сільській місцевості; удосконалення культурного обслуговування населення; залучення різновікових груп населення, зокрема талановитої сільської молоді, творчо-обдарованих дітей, до музичного, театрального, хореографічного, образотворчого мистецтва; підвищення художнього рівня аматорських колективів; піднесення престижу працівників клубних закладів; сприяння підвищенню рівня кадрового забезпечення; створення належних умов для розвитку усіх видів і жанрів аматорського мистецтва, традиційної народної культури, творчих об’єднань та клубів за інтересами; сприяння в реалізації нових культурно-мистецьких проектів, спрямованих на духовне відродження села з урахуванням традицій, звичаїв, обрядів, самобутності та особливостей територіальної громади.

У заключному етапі участь брали 22 сільські клубні заклади з 18 регіонів України. Їх оцінювали за організацією культурно-дозвіллєвої роботи, зокрема для дітей та молоді, розвитком матеріально-технічної бази закладу, впровадженням нових культурно-творчих ініціатив і господарської самостійності, реалізацією найцікавіших творчих проектів, а також розвитком усіх видів і жанрів аматорського мистецтва, традиційної культури, української обрядовості, народних промислів та ремесел.

Дипломи і відомчі нагороди переможці отримають, щоправда, у березні. Про це зазначено у положенні конкурсу. І тоді нагородження відбудеться з нагоди відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва.
Останнє редагування 07 лютого 2017, 16:43
0
репостів
0
репостів