Розділ Культура

У Шепетівці провели пам'ятні вечори присвячений річниці бою під Крутами

Автор 27 січня 2017, 21:36
29 січня – День пам’яті героїв Крут. Україна щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва, яку небезпідставно порівнюють зі всесвітньо відомим боєм під Фермопілами, стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї.

27 січня в читальній залі Шепетівської центральної районної бібліотеки  пройшов тематичний вечір « Під Крутами пішли в безсмертя». Захід проводився з метою ознайомлення молоді з однією із трагічних сторінок історії України, виховання почуття поваги до тих, хто заради незалежності України віддав своє життя. Активну участь в заході брала молодь міста : готувала повідомлення про бій, декламувала вірші , присвячені юним героям. Студенка  3–го курсу  бухгалтерського коледжу Юлія Висоцька була найактивніша.

Молоді було запропоновано переглянути відео ролик «Бій під Крутами» та відео ряд «Ніколи не плач». Працівники бібліотеки ознайомили юних читачів з книжковою виставкою «Під Крутами пішли в безсмертя», а  також  з літературою яка є в  бібліотеці.

Пам’ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання.

У приміщенні шепетівської міської бібліотеки для дітей теж відбувся пам'ятний вечір присвячений річниці бою під Крутами – «Крути: і сум, і біль, і вічна слава».

Розпочався захід піснею «Їхав козак на війноньку ...» у виконанні хору хлопчиків Шепетівської дитячої музичної школи.

Присутнім продемонстрували вітчизняний документальний фільм «Герої України. Крути. Перша Незалежність», після чого виступила вчитель ЗОШ №1 Лілія Гасюк.

На заході були присутні  міський голова Михайло Полодюк та начальник відділу культури Світлана Джус.
За матеріалами Шепетівської ЦРБ та Шепетівської міської ради
0
репостів
0
репостів