Розділ Культура

У шепетівському ЦЕНТУМі провели Андріївські вечорниці

Автор 12 грудня 2016, 17:59
12 грудня в музеї народних промислів та ремесел України , який знаходиться в центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, відзначалося свято апостола Андрія. Про деталі святкування розповіли на сайті освітнього закладу.
Українські вечорниці
Починаємо в цей час!
Хай веселий сміх іскриться
В серці кожного із нас!
Хай дзвінке вкраїнське слово
Пружно рветься в небеса!
Наша пісня пречудова
Хай ніколи не згаса!
Обійдіть весь світ безмежний,
І скажіть, в якій країні
Так зберігся скарб пісенний,
Як у нас на Україні!

З давніх-давен наш український народ організовував у цей день вечорниці, що були дуже поширені.  Андріївські вечорниці - це веселе дійство на якому жартували, оповідали різні історії  та грали в різні ігри , кусали калиту, а також ворожили. Дівчата дуже чекали вечорниць, бо мали змогу запитати в Святого Андрія  про свою долю.

Жарти, пустощі, веселий сміх не змовкав сьогодні в музеї дуже довго. Перед присутніми ніби ожили ігри і забави нашого народу. Наприкінці вечорниць керівник музею народних промислів Коленчук О.І. подякувала всім присутнім за увагу, гарне засвоєння народних звичаїв і традицій, чудове проведення сьогоднішніх вечорниць.

Тепер головне, щоб ці звичаї і надалі не пішли у забуття. Міцний наш рід, жива у ньому пам'ять про минуле. Тож треба краще берегти цю прекрасну, невичерпну скарбницю. У ній розум, кмітливість, гумор, надія і світло завтрашнього дня. Хай завжди живим вогником світяться обереги пам'яті!  А за те, що гарно виступали та  гарно аплодували, всіх присутніх частували калитою, коржиками  та узваром.
0
репостів
0
репостів