Розділ Культура

Відбувся фестиваль народного мистецтва Шепетівського району

Автор 17 серпня 2016, 19:31
На виконання Указу Президента України №675/2015 від 03.12.2015 р. «Про відзначення 25-ї річниці незалежності України», наказу управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької облдержадміністрації № 19н від 19.02.2016 «Про проведення обласного фестивалю народного мистецтва, приуроченого 25-й річниці незалежності України» в області проходить фестиваль народної творчості “Ода Україні!», присвячений 25-ій річниці незалежності України, в рамках якого 16 серпня 2016 року у районному будинку культури відбувся фестиваль народного мистецтва «Хай в серці кожної людини живе любов до України». Про захід розповіли на сторінці Шепетівської райдержадміністрації.
У фойє будинку культури функціонувала виставка виробів декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва народних майстрів та умільців Шепетівщини. Роботи відобразили багатство культури краю, щирість й відкритість душі їх авторів та тісний зв’язок із традиціями й звичаями українського народу.

До учасників та гостей творчого звіту з вітальним словом звернулися заступник голови райдержадміністрації Наталія Собчук, голова районної ради Петро Дзяворук та директор Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтв Анатолій Бєлєванцев.

Аматори району запропонували глядачам заходу цікаву програму. Гарний настрій та приємні враження від зустрічі зі справжнім мистецтвом подарували глядачам понад 20 творчих колективів і окремих виконавців різних жанрів та напрямків діяльності.

Члени журі високо оцінили творчі колективи району, відзначили різномаїття виконавських форм, пісні, що виконувались акапельно, техніку виконання. Слова похвали звучали на адресу народного аматорського вокального ансамблю «Грицівчанка» Грицівського МБК, вокальної групи Чотирбоківського СБК, фольклорного ансамблю Михайлюцького СБК, фольклорного ансамблю «Берегиня» Майдан-Лабунського СК.

Вразило членів комісії і виконання художніх номерів вокальним ансамблем «Срібні роси» Полянського СБК.
0
репостів
0
репостів