Розділ Культура

У районній бібліотеці провели історичну годину присвячену Валентину Садовському

Автор shbiblio.ucoz.ua 10 серпня 2016, 12:38
9 липня в читальному залі районної бібліотеки зібралося  чимало відвідувачів, на історичну годину «Валентин Садовський – громадський і політичний діяч» присвячена 130 – річчю від дня народження. Цього року Верховна Рада України прийняла постанову «Про відзначення пам`ятних дат і ювілеїв на державному рівні» де і згадується  ім`я Валентина Васильовича.
Валентин Васильович Садовський народився в с. Пліщин, в сім`ї священника. Це дуже відомий в той час громадський і політичний діяч, журналіст, народний міністр праці УНР, чомусь був не дуже відомий в наш час.

Та добре, що є люди які відкривають нам такі незаслужено забуті імена. Член Національної Спілки журналістів України Дмитро Валерійович Пісарцов, вже багато років працює над тим, щоб повернути з небуття ім`я Валентина Садовського.

Дмитро Валерійович ознайомив присутніх з архівними документами особливо наголосив на протоколах допиту та постановах на арешт.

Науковий працівник музею М. Островського Інна Слесаренко, розповіла про незнайомі сторінки політичної та економічної діяльності Садовського.

Заступник голови РДА Наталія Миколаївна Собчук також приєдналась до тих подій, які згадувалися та подякувала пану Дмитру за його таку важливу справу.

Бібліотекар Алла Володимирівна Головко, разом із своїми читачками, ученицями Пліщинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Аллою Гуральською та Іванною Маруга, пройшли життєвим шляхом Валентина Садовського.

Присутні на заході члени літературно – мистецької студії «Доля», читали вірші, ділились спогадами про наших невідомих та відомих земляків.
0
репостів
0
репостів