Розділ Культура

Випускне свято Шепетівської дитячої художньої школи

Автор 13 червня 2016, 22:43
Шепетівщина багата талановитими учнями і молоддю, які своєю творчістю звеличують її. Це композитори і літератори, художники, співаки, танцюристи. І привели їх до вершини слави наполеглива праця і дитячі зіркові мрії.

Традиційним стало свято у дитячій художній школі, яке є особливим, бо вшановує юні обдарування, які в майбутньому обов’язково поповнять ряди української мистецької еліти. Нині це свято – урочиста церемонія випуску 2016 Шепетівської дитячої художньої школи.
Розпочалося воно з інсценіровки «Притча про художника». На сцені – мольберт з пензлями і фарбами. Ведуча читає притчу на фоні ліричної мелодії. Художник малює, потім демонструє глядачам намальовані ним картини.

Під святкову музику до зали заходять випусники і стають кожен біля своїх картин. З ними викладачі Надія Елеон і Катерина Борисевич.

До слова запрошують директора ДХШ Василя Сараєва, який вітає випусників.

Далі – уявна подорож до майстерень художників. На сцені три міні майстерні художників (мольберти, картини, матеріали та інструменти) і біля них художники: графік, живописець і скульптор.

Далі до вітального слова запрошують наставників Борисевич Катерину та Надію Елеон.

Привітати випусників прийшли учасники Студії «Перший крок» (керівник Анастасія Васюк), які виконали танець «Ніжність». А діти зразкового театру естрадної пісні «Водограй» подарували випусникам пісні «Олівці-малювці» та «Веселка».

Зінаїда Русняк від імені літературно-мистецької студії «Доля» привітала випусників та їх викладачів з успішним завершенням навчання і прочитала вірша.

Шість чудових років навчалися діти у художній школі. Викладачі долучали їх до джерел культури і духовності, збагачуючи скарбами прекрасного, прищеплювали любов до мистецтва. Адже художники – майстри краси. Тільки вони вміють доторкнутися поглядом душі людини, побачити непомічену ніким красу і тоді ця краса стає зрозумілою для кожного, хто дивиться на картину художника.

Всі ці роки поряд з дітьми були викладачі і батьки. Іноді вибір майбутньої професії сина чи доньки залежить саме від батьків: чи зуміють вони підтримати дитину у її прагненні бачити прекрасне і служити мистецтву, чи переведуть це бажання у прагматичну площину і порадять вибрати більш практичну професію.

Яскравим прикладом цього може бути доля Олега Пасічника з Вишневого, в родині якого батько – художник, мати – завклубом, хрещений – шепетівський художник Олексій Тарасенко, протягом усіх років навчання всіляко його підтримували. А його викладач Надія Елеон навіть забирала хлопчину додому ночувати, коли Олег взимку не мав змоги вчасно доїхати до села.

І, як результат, Олег Пасічник у свої 14 років зумів багато досягти. Він - переможець Міжнародного конкурсу, який проходив у 2014 році в Чернівецькій області в містечку Надвірна (організатор Надвірнянська художня школа).

У 2014 році за картину «Гамалія» (ілюстрація до твору Т.Шевченка) отримав грамоту за участь в обласному конкурсі «Об’єднаймося ж, брати мої».

У 2015 році виборов перше місце в обласному турі Всеукраїнського конкурсу «Об’єднаймося ж, брати мої».

У 2016 році - переможець Всеукраїнського конкурсу «Об’єднаймося ж, брати мої». Його картину «Гайдамаки» (ілюстрацію до твору Т.Шевченко) високо оцінило всеукраїнське жюрі. Нагородження відбулося в м. Києві в травні цього року.

Крім того, у березні-квітні Олег виставляв картини в Житомирському коледжі культури і мистецтв ім. Івана Огієнка і зайняв друге місце серед студентів 3-го курсу у виставці «Пасхальні дзвони». Саме у цей заклад Олег має намір вступати після закінчення цього року 9-го класу загально-освітньої школи.

Він переможець конкурсу індивідуальних грантів «Стипендія від Мацоли». Нещодавно пройшла виставка його робіт в селі Сульжин. На червень місяць заплановано виставку робіт Олега в музеї Миколи Островського.

Значних успіхів досягли Софія Слюсар, переможець обласного туру «Нові імена України» (м.Хмельницький), дипломант Всеукраїнського конкурсу м.Київ «Нові імена України»; Наталія Ерзак – грамота обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Об’єднаймося ж, брати мої». Це все талановиті учні Надії Елеон.

Турінська Єлизавета (викладач Катерина Борисевич) – переможець Всеукраїнського конкурсу мистецтв «Талановиті діти України».

Анастасія Васильченко стала 1000-ною випусницею ДХШ і отримала невеличкий подаруночок.

Адміністрація школи оголосила подяки батькам Людмилі Іщук, Жанні Горбань, Оксані Турінській, які найбільше опікувалися дітьми і допомагали колективу у вирішенні наболілих питань. З вітальним словом виступила Єлизавета Турінська, а батьки випусників Жанна Горбань і Ольга Ляшун подякували викладачам за турботу про їх дітей.

Далі відбулася церемонія вручення атестатів та відзначення похвальними листами відмінників. Двадцять один випусник отримав свідоцтво про позашкільну освіту в художній школі.
Фотозвіт із випуску
0
репостів
0
репостів