Розділ Культура

Відео-конференція з поетами нашого міста

Автор shbiblio.at.ua 28 березня 2012, 21:25
20 березня 2012 року в Інтернет-центрі центральної районної бібліотеки ім. Коцюбинського відбулася відео-конференція на тему "Моя Шепетівко, моя Батьківщино маленька, я лину до тебе у віршах, рідненька". Члени літературно-мистецької студії "Доля" в мережі Skype спілкувалися з поетами, які за різних обставин залишили рідне місто, та не перестали писати про нього та про його людей.
Це Григорій Кіпніс, який працював вчителем, а в даний час проживає в Німеччині, в м. Вуперталь. Він, поет і самодіяльний композитор. Його вірші друкувались в районних та обласних газетах, в газеті "Слава Родины", колективному збірнику "Прекрасна казка з дитинства", член Спілки Українських письменників Ізраїлю, яка входить в федерацію Спілки письменників Ізраїлю.
 Геннадій Сівак, працював економістом у "Райсільгосптехніці", в 1991 році виїхав до Ізраїлю.
Туга за Батьківщиною надихнула на поезію. Член літературної студію "Анахну", видав шість поетичних збірок, друкується у тамтешній періодиці. Проживає в м. Нешер.
Протягом 21 року пише вірші українською мовою.
 Тимофій Синицький працював в паровозному депо. Після демобілізації з Військово-морського флоту пішов на роботу в Єстонське морське пароплавство, потім - в Єстонське рибопромислове об'єднання. Рибак і моряк, він за десятки років морської служби пройшов через усі океани Землі. Його вірші сповнені любові до України, до Шепетівки, це і філософські роздуми про життя, і ліричні мініатюри.
Він має схильність до створення сонетів-однієї із найскладніших і рідких поетичних форм. На його вірші Композитор Г. Подельський і В.Пешкова написали немало пісень і романсів.
 Тамара Сенькова - працювала на Шепетівському м'ясокомбінаті. Жінка всебічно обдарована. Член літературно-мистецької студії "Доля". Проживає в Білорусії. Почала писати вірші в зрілому віці. Вірші сповнені роздумами про життя, про сутність людини і її призначення на цій землі, сповнені тугою за рідною Шепетівкою та її людьми. Любить пісню, відчуває її душу і неперевершено виконує романси. Член Спілки російськиї письменників Єстонії,член Спілки письменників Санкт-Петербургу.
Skype спілкування проводила керівник літературно-мистецької студії "Доля" Віра Кухарук. Присутні мали змогу поспілкуватися з поетами-земляками та послухати їхні найновіші вірші.
Останнє редагування 08 травня 2012, 15:36
0
репостів
0
репостів