Розділ Культура

Шепетівський дитячий художній колектив відзначили у Києві

Автор 08 червня 2016, 16:16
28 травня у столиці відбувся «Всеукраїнський фестиваль кращих художніх колективів України» направлений на підтримку та заохочення дітей та молоді до творчої і просвітницької діяльності, пропагування і примноження надбань національної культури українського народу. У рамках фестивалю відбулася тематична пізнавально-патріотична гра «Територія дитинства» та церемонія вручення дипломів кращим художнім коллективам України.
Отримати нагороди за досягнення у хореографічному, вокальному, театральному та інших видах мистецтва прибули майже 3000 вихованців позашкільних навчальних закладів України з Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Рівненської, Сумської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Чернігівської, Чернівецької, Донецької, Луганської областей та міста Києва.

Окрім спеціально підготовлених захоплюючих творчих майданчиків учасники отримали змогу побувати у місці де зароджується та формується європейське майбутнє нашої держави, у Верховній Раді України. Саме у сесійній залі розпочалося урочисте відкриття заходу.

Захоплені від побаченого та почутого юні дарування далі вирушили до Маріїнського парку де на них очікувала справжня «Територія дитинства та щастя». На п’яти спеціально облаштованих майданчиках кожна з команд взяла участь у майстер-класах з вокального, танцювального, образотворчого, спортивного мистецтв, де діти розвивали свої таланти та навички комунікації, розучували танці, переспівували українські пісні, а на великій карті України відмічали місця знаходження рідних міст та сіл, малювали різнокольоровими фарбами, навчалися діяти командно та вдосконалювати свої здібності.

Фінальним аккордом цієї частини фестивалю став патріотичний флеш-моб біля Верховної Ради, під час якого тисяча дітей виконала щойно створену та ґрунтовно підготовлену танцювальну композицію.  Відео зйомка видовищного шоу, яка велась з безпілотного літального апарату, увічнила патріотичний запал юних українців. На учасників заходу очікували незабутні відкриття,  яскраві враження, справжні пригоди та нові друзі. Патріотична гра дала можливість відчути себе у країні «Дитинства».

Далі учасники вирушили на концерт та церемонію нагородження кращих художніх колективів України, що відбулися на сцені під веселкою Арки дружби народів. Захоплююча та прониклива композиція у виконанні «Народного художнього колективу України» ансамблю танцю «Подолянчик» стала справжньою «зіркою» концерту.

В перервах між яскравими художніми номерами відбулась урочиста Церемонія нагородження кращих дитячих художніх колективів, яким у 2015 році було присвоєно звання «Зразковий художній колектив» і «Народний художній колектив» та відзначення подяками Українського державного центру позашкільної освіти та Міністерства освіти і науки України учасників.

Всеукраїнський фестиваль кращих дитячих художніх колективів України створив щасливі миттєвості для тисяч юних громадян України, які стали свідками його яскравих подій. Реалізація творчих здібностей дітей та учнівської молоді, взаємне спілкування, визнання успіхів і досягнень вихованців позашкільних навчальних закладів мають величезне значення для виховання патріотизму та визначення активної громадянської позиції юних українців.

Хмельницьку область із гідністю представили Народні художні колективи України: ансамбль танцю «Подолянчик» Хмельницького Палацу творчості дітей та юнацтва  (керівник Іван Гуреєв), ансамбль сучасного танцю «Апельсин» Кам`янець-Подільського Центру дитячої творчості (керівник Алла Пащенко), «Оркестр народних інструментів» Кам`янець-Подільського навчально-виховного комплексу №9  ім. А.М.Трояна (керівник Валентин Шумський); Зразкові художні колективи України: ансамбль бального танцю «Шарм» Нетішинського Будинку дитячої творчості (керівник Лариса Грищук), гуртки  «Чарівний бісер» та «Вироби зі шкіри» Шепетівського міського Центру дитячої та юнацької творчості (керівник Олена  Колотова), яким у 2015-2016 році підтвердили почесне звання.

У пізнавальній патріотичній грі «Територія дитинства та щастя» свої хореографічні таланти продемонстрував ансамбль бального танцю «Шарм» (керівник Лариса Грищук), де здобув для Хмельниччини два І місця.
0
репостів
0
репостів