Розділ Культура

Шепетівчани відзначали День вишиванки

Сьогодні у різних куточках планети відзначається Всесвітній день вишиванки.  Звичайно ж до святкування приєднались і шепетівчани. В обідню пору на площі Тараса Шевченка зібралось кілька сотень юних патріотів. Здебільшого це були діти, адже дорослі в цей час ще знаходились по роботах.
Розпочалось святкування з концерту міських колективів художньої самодіяльності та поздоровлення секретаря міської ради Миколи Юрійовича Кикотя.

Далі всі присутні долучились до міжнародної акції "Free Ukraine 25". Метою акції є поздоровлення нашої країни із ювілеєм – 25-років з Дня Незалежності! Умовами квесту є публічне виконання гімну України, його фільмування, завантаження у мережу Інтернет та передача для трьох учасників. Естафету виконання державного гімну передали для: Шепетівського медичного училища, 12-го війського містечка та ТОВ «Торговий Дім «Шепетівський цукор».

Далі усі бажаючі разом взяли до рук величезний прапор України і маршем у національному одязі пройшли вулицями Островського та Героїв Небесної Сотні у міський парк культури та відпочинку. У парку на шепетівчан чекала смачна каша, цікава концертна програма, конкурс вишиванки та безліч атракціонів та розваг.
Фотозвіт із святкування

Ідея акції "Всесвітній день вишиванки" зародилася у 2006 році у студентів факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. За 10 років традиція поширилася на всю України і навіть за її межі. Свято не прив’язане до жодної державної чи релігійної події, і відзначається кожного третього четверга травня. Основна мета заходу - це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом. Свято не передбачає обов'язкових заходів, окрім одягання вишиванки. Хоча протягом усієї історії заходу з ініціативи студентів, школярів, громадських та культурних діячів проводяться концерти, хода, конкурси, вечорниці, ярмарки.

Останнє редагування 19 травня 2016, 21:02

Відео

0
репостів
0
репостів