Розділ Культура

Залюблені у поетичне слово

Автор 14 квітня 2016, 01:11
Щовівторка члени літературно-мистецької студії «Доля» і просто любителі поезії, відклавши всі справи, поспішають до бібліотеки ім.М.Коцюбинського на засідання студії. Цього вівторока, 12 квітня 2016 року, в гості до студійців завітали талановиті учні школи-гімназії – маємо надію, що то будуть майбутні поети. А привела їх завідувачка шкільної бібліотеки Ліля Володимирівна Сімашко.
Вікторія Кацура і Тимошишина Катя – учениці 8-а класу перші згодилися прочитати свої вірші. Свій перший вірш Вікторія написала, навчаючись у п’ятому класі. Зараз дівчина захопилася прозою і пише фентазі. До речі, цей жанр фантастичних творів, що тяжіє до міфології, де значну роль відіграють надлюдські магічні сили, а дракони і тролі є героями, надзвичайно полюбляє молодь.

Знайомство з ученицями 6-го класу Юлією Радченковою та Анастасією Рибчинською відбулося ще минулого року, але тоді п’ятикласниці не наважилися винести свої твори на дорослу аудиторію. Цього разу вони були дещо сміливіші і з захопленнмя читали напам’ять власні вірші. До речі, ці дві дівчинки уже мають чималий творчий доробок, і керівник студії запропонувала їм допомогу у виготовленні макетів майбутніх збірок віршів. Для видання, як варіант, можливо скористатися обіцянкою народного депутата Романа Мацоли щодо підтримка талановитих учнів та студентів і взяти участь у конкурсі індивідуальних грантів «Стипендія від Мацоли». Тим більше, що уже двоє студійців вибороли право на видання власних поетичних збірок.

Іванюк Аліна теж пише вірші, але не наважилася винести їх на широкий загал. Прикро, що не було учениці 9-а класу Богомолюк Діани, яка вразила студійців досить зрілими поезіями під час зустрічі у школі. По завершенні зустрічі ще одна учениця школи-гімназії, Аня Шевчук, яка весь час тихенько сиділа біля комп’ютера, призналася, що вона теж пише вірші.

Загалом, хотілося б допомогти талановитим дітям зробити перші кроки, тому що багато з них потайки пишуть вірші і соромляться їх показувати однокласникам. Я сама протягом шкільних років ні словом не обмовилася своїм друзям, що пишу вірші, і навіть їх не зберегла.

Обговорили питання видання загальної збірки молодих поетів школи-гімназії, і Ліля Володимирівна пообіцяла посприяти у пошуку талановитих гімназистів.

Знаю, що у школах міста багато талановитої молоді. Хочу запросити її приходити до нас на засідання студії, що відбуваються щовівторка у читальній залі бібліотеки ім.М.Коцюбинського, або обласному літературно-меморіальному музеї ім.М.Островського.

Так, наступного тижня силами студійців за участю студентів медичного училища, коледжу ПДАТУ, старшокласників шкіл заплановано провести презентацію нової збірки віршів талановитої Олени Іськової «Небо в окопах» (19 квітня о 12:30) та благодійний концерт «Від серця до серця» (21 квітня о 14:00). Обидва заходи пройдуть в обласному літературно-меморіальному музеї ім.М.Островського.
Фотозвіт із заходу
Останнє редагування 14 квітня 2016, 01:28
0
репостів
0
репостів