Розділ Культура

Шепетівчани відзначили День Соборності України

Автор 22 січня 2016, 20:19
Сьогодні у міському будинку культури відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Соборності України. В урочистостях взяли участь міський голова Михайло Полодюк, його заступники, депутати міської ради, працівники виконавчого комітету міської ради, освітяни, представники політичних партій, громадські активісти, жителі міста.
Як і заведено, урочисту частину заходу відкрив Державний Гімн України. Далі з вітальним словом до шепетівчан звернувся міський голова Михайло Полодюк:
Вітаю вас з Днем Соборності, з, можливо, одним з найбільш важливих свят для нас зараз. Соборність — це неподільне ціле з усіх українських земель, які колись належали до різних імперій, а тепер об'єднані в незалежну європейську Українську державу. Спираючись на заповітні мрії і широке волевиявлення обох частин українства, враховуючи об'єктивні історичні, політичні, духовні, правові аспекти цього тривалого й болісного процесу, постала єдина соборна Українська держава. Відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акта Злуки - це не тільки суспільна потреба, а й наш моральний обов'язок – берегти світлу пам'ять незліченних жертв, принесених українським народом на олтар незалежності, соборності та державності.
Цього ж дня з нагоди державного свята та з метою вшанування пам'яті борців за незалежність нашої держави від учасників зібрання покладено квіти на могили Героя України Миколи Дзявульського, загиблих військових — Валентина Драчука, Ярослава Кревогубця, Ігоря Ляшенка, Максима Коваля.

На завершення урочистого зібрання відбувся святковий концерт за участю артистів та творчих колективів міського будинку культури.
0
репостів
0
репостів