Розділ Культура

Відбувся театралізований фестиваль колядок та щедрівок «Різдвяна Зірочка»

Автор 16 січня 2016, 12:12
15 січня у міському будинку культури відбувся 6-й щорічний театралізований фестиваль колядок та щедрівок «Різдвяна Зірочка». Про це повідомили на офіційному сайті міської ради Шепетівки.
Цього року до уваги публіки було представлено 3 зразкові колективи солістів від міського будинку культури, а саме: зразковий театр естрадної пісні «Водограй», народний аматорський ансамбль української пісні «Колорит» та народний аматорський ансамбль «Ретро».

Також на захід завітали молодший та старший хори від музичної школи міста, вихованці релігійних громад: Шепетівської міської Свято-Михайлівської церкви, парафіяни Української Греко-католицької церкви святих мучеників Бориса і Гліба та вихованці недільної школи Української Православної Церкви святих мучеників Віри, Надії, Любові і Софії Шепетівської єпархії Української Православної Церкви (яскрава постановка Різдвяного вертепу).

Серед популярних номерів варто також відмітити виступи вокальної групи будинку творчості школяра «Діти-квіти», а також безлічі дуетів, квартетів і солістів, які просто вирішили спробувати свої сили на великій сцені.

Стосовно репертуару заходу, то переважали етнічні українські колядки, щедрівки, уривки з різдвяних вертепів та новорічні віншування (прадавні фольклорні новорічні привітання).
0
репостів
0
репостів