Розділ Культура

Селяни відсвяткували Михайлів день у Полянах

Автор 25 листопада 2015, 14:43
Святкування в селі розпочалося у стінах храму, цього дня там зібралося доволі багато вірян, усі вони прийшли щоб молитовно вшанувати святого Архистратига Михаїла, котрий неодноразово проявляє себе в чудесах та зціленнях недужих. Про це повідомили на сайті Шепетівської районної державної адміністрації. Саме до цього святого, як до великого помічника та цілителя, християни звертаються не тільки в тілесних хворобах, але і в душевних.

До храму окрім місцевих жителів завітали й мешканці інших сіл, настоятелі сусідніх єпархій та почесні гості: приватний підприємець, депутат обласної ради Врам Мовсісян, директор Полянської школи Михайло Мамчур, представник корпорації «Сварог Вест Груп» Валерій Швець. Кожен висловив свої найщиріші вітання для жителів села.

Завершилося святкування урочистим Хресним ходом, під час якого віряни були окроплені святою водою. Насамкінець настоятель храму отець Роман виголосив повчальну проповідь, привітав прихожан із престольним святом і закликав вірити у силу Божу та відвідувати храм частіше. 

На цьому ж святкування не завершилось. Вже ввечері для всіх активних жителів села і гостей свої двері гостинно відкрив сільський будинок культури. Бо проводити урочисті концерти на визначні свята в Полянах гарна традиція. 
Глядачі мали змогу помилуватись творчістю місцевих аматорів: учнів четвертого класу Полянської школи(класовод Рабчевська К.О.), солісток Тетяни Семенець, Юлії Срібної, Каріни Ідрісової, танцювальної студії «Креатив», народного аматорського фольклорного колективу «Веснянка» (старша і молодша групи), дуету «Поляночка», ансамблю народної пісні Новичівської сільської ради «Срібні роси» (Сидорчук Г.,Свірчевська Т., Тетерущенко С.,Лабенська О., Мурга Л., Рабчевська Ю та керівник Тончук Н.). На концерт також завітав народний аматорський театр «ПТАХ» із села Плесна з жартом на одну дію «На сіножаті». 

Закріпили свято традиційною танцювальною програмою, яку провів директор І. В. Козак.
0
репостів
0
репостів