Розділ Культура

На Хмельницькій АЕС підведено підсумки ХХ конкурсу дитячої творчості

Автор 21 квітня 2015, 20:03
На Хмельницькій АЕС підведено підсумки двадцятого ювілейного конкурсу дитячо-юнацькї творчості «Атомна енергетика і ми». 

«Мирний атом Хмельницької АЕС» - така тематика цьогорічного конкурсу. В конкурсі представлено більше сотні творчих робіт. Свої творчі доробки представили школярі міст Нетішина, Ізяслава, Славути, Шепетівки, Острога, Гощі, смт Білогір’я та сіл Хмельницької та Рівненської областей зони спостереження ХАЕС у жанрах графіки, живопису, декоративно-ужиткового мистецтва. 

При виборі найдостойніших професійне журі враховувало новизну, оригінальність та техніку виконання художніх робіт. Одностайною була думка журі щодо гран-прі конкурсу. Найкращою цьогоріч визнано роботу неодноразової призерки конкурсу «Атомна енергетика і ми» Анни-Марії Макарик із міста Нетішина. 

Одразу три роботи учасниць конкурсу журі визнало достойними першої премії, авторами яких стали Олександра Цісельська із міста Ізяслава та нетішинки Людмила Квятковська і Ірина Борцова.
Призерами конкурсу також стали молодші учасники, учениці Нетішинської міської дитячої художньої школи, Яна Будяківська та Діана Шостак, які розділили між собою друге місце. Третя премія у Дар’ї  Жогло із міста-супутника Хмельницької АЕС. Відзначені також роботи в номінаціях за краще живописне, графічне, декоративне рішення та за оригінальність. 

За словами членів журі, роботи цьогорічних учасників конкурсу вразили глибиною розкриття теми та професійністю виконання.

Нагородження учасників конкурсу заплановано на травень цього року.
0
репостів
0
репостів