Розділ Культура

Родинна пам’ять про війну

Автор 29 жовтня 2014, 17:26
Так називається виставка, яка присвячена 70-й річниці визволення України від нацистських військ. Вона відкрилась сьогодні у літературно-меморіальному музеї Миколи Островського. Серед виставкових матеріалів представлені фотокартки із сімейного архіву родини Поліщук. На знімках, які передала небайдужа родина, зображений учасник бойових дій Радянсько-німецької війни, командир 133 окремого полку зв’язку, уродженець села Хролин Шепетівського району Кирило Поліщук.
На жаль, з кожним днем меншає у нашому колі тих, хто брав участь у боях, кував перемогу в тилу, хто пережив війну і зберігає пам'ять про неї.

Музей Миколи Островського запрошує усіх, кому не байдужа історія свого родоводу, підхопити естафету пам'яті і стати учасниками проекту.Потрібно передивитися свої сімейні альбоми, документальні архіви, записати родинні воєнні історії, які складатимуться зі спогадів старшого покоління, розповідей дітей та онуків про війну в долі сім'ї.

Ці матеріали увійдуть до проекту, який працівники музею планують реалізувати до 70-річчя Перемоги 9 травня 2015 року. Такий формат експозиції дозволяє відтворити мікро-історії тієї доби, персоніфікувати воєнний літопис, посилити інтерес українців до історії власного роду, також зберегти пам’ять про наших героїв.
0
репостів
0
репостів