Розділ Культура

Літературна подорож «Містом Павки Корчагіна»

Автор 15 квітня 2014, 02:37
11 квітня шепетівчани мали змогу взяти участь у новому для нашого міста музейному проекті «Як гартувалася сталь: територія міфів та реалій». Проект реалізовано в партнерській співпраці обласного літературно-меморіального музею Миколи Островського та молодіжної громадської організації «КЕДР» в межах проекту «ProMuseum», за підтримки ГО «Фонд зміцнення громад» та ГО «Український центр розвитку музейної справи», МФ «Відродження» та МБФ «Україна 3000».
Розпочалася подорож о 12 годині від залізничного вокзалу. Запрошені були: учні місцевих шкіл, студентська молодь, викладачі. Дійство було надзвичайно захоплюючим, цікавим, адже усе було продумано до найменших дрібниць, відчувалося старання організаторів проекту. 

Проект складається з двох взаємопов’язаних етапів. Перший етап - літературна подорож «Містом Павки Корчагіна». Це театралізована промо-акція, що охоплює музейний простір міста, спрямована на розкриття історії міста Шепетівки 20-х - 30-х років ХХ ст. крізь призму роману «Як гартувалася сталь». Подорож здійснювалась автобусами, де за участі гідів лунав опис вулиць міста у часи написання роману. Учасники за допомогою літературної карти ознайомлювалися з історією міста, а зупинки маршруту, що включали елементи театралізації, розкривали події описані в романі. Під час літературної подорожі Шепетівкою, кожен з учасників тримав у руках мапу, на якій було зазначено 7-м зупинок із фотокартками та назвами вулиць того часу.

Кінцева зупинка музей М. Островського, в якому проходив наступний етап маршруту «Микола Островський під грифом «цілком таємно» по експозиції. Тематична інтерактивна подорож з використанням опорних експонатів та путівника, який був даний кожному відвідувачу, знайомить присутніх з правдивою історією радянської епохи та її символом – письменником Миколою Островським. Мета такої подорожі музеєм – розкрити трагічну долю письменника, постать якого була овіяна легендами та міфами, створеними радянською системою.

Фотозвіт із подорожі

Відео

0
репостів
0
репостів