Попри спеку мешканці Шепетівщини продовжують палити сухостій

Автор 02 вересня 2015, 13:12
Надзвичайна спека і надалі позначається на кількості пожеж на відкритих територіях Хмельницької області. Лише за минулу добу пожежно-рятувальними підрозділами Полонського, Деражнянського, Шепетівського, Новоушицького та Хмельницького районів ліквідовано 5 пожеж сухої рослинності на відкритих територіях та 2 пожежі торфу.
У зв’язку з цим, Головне управління ДСНС України у Хмельницькій області звертається до всіх громадян з суворим застереженням бути дуже обережними з вогнем у межах будь-якої природної території. Щоб Ваша необережність не стала причиною пожежі сухої трави, сміття – ніколи не підпалюйте її на галявинах у лісі, не викидайте недопалки поблизу доріг та річок, де найчастіше і відбуваються загоряння. Якщо Ви побачите, як це роблять інші, зупиніть їх та поясніть, чим це може бути небезпечним.

Рятувальники наголошують про заборону спалювання сухого листя, трави та іншої рослинності на території приватних землеволодінь тому, що це може призвести не тільки до пожеж та нещасних випадків, але і є надзвичайно небезпечним для навколишнього середовища. До складу сухої рослинності входять пил, окис азоту, вуглекислий газ, важкі метали та бензопирен, що може викликати в людини ракові захворювання.

Якщо ж Ви помітили пожежу, що починається, наприклад, невелике загоряння трави, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум'я.

Якщо пожежа досить сильна, і Ви не можете ліквідувати її самотужки – якнайшвидше сповістіть тих, хто повинен цим займатися. Зателефонуйте до Служби порятунку за телефоном «101» та повідомте про місце події.
0
репостів
0
репостів