На Шепетівському м’ясокомбінаті провели навчання рятувальники

Автор 17 грудня 2013, 19:22

16 грудня на хімічно небезпечному об’єкті ПАТ «Шепетівський м’ясокомбінат» проведено комплексне тактичне навчання з ліквідації умовної аварії. За тактичним задумом, внаслідок порушення технологічного процесу в компресорі електричному аміачно-холодильної установки м’ясокомбінату сталася розгерметизація лінійного ресиверу з виливом 2000 кг рідкого аміаку на площу 200 кв. м. Серед персоналу підприємства єпостраждалі, існує загроза розповсюдження хмари газоподібного аміаку в бік житлового сектору. Під час розвідки здійснюються пошуково-рятувальні роботи та дії з ліквідації надзвичайної ситуації. Одночасно приймаються заходи із запобігання розповсюдження небезпечних речовин з проведенням осадження хмари аміаку шляхом встановлення водяної завіси.

Відразу після прибуття оперативно-рятувальних підрозділів організована евакуація та оповіщення людей.

У ході навчань керівним складом та працівниками формувань цивільного захисту підприємства відпрацьовано практичні навички необхідні для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, захисту персоналу та населення, що проживає у прогнозованій зоні ураження хімічно небезпечного об’єкту.

В свою чергу працівниками Головного управління перевірено готовність служб цивільного захисту міста Шепетівка та формувань об’єкту до дій у разі виникнення аварії на підприємстві.

За ініціативи Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області та керівництвом ПАТ «Шепетівський м’ясокомбінат» прийнято рішення щодо виділення із матеріального резерву підприємства промислових засобів захисту органів дихання від небезпечної хімічної речовини (аміаку) для 32 чоловік непрацюючого населення, яке проживає в прогнозованій зоні хімічного забруднення об’єкту. Засоби захисту будуть зберігатися на пункті видачі, безпосередньо за місцем проживання.

Завдяки такій співпраці, в зоні ураження 100% населення забезпечено засобами хімічного захисту і вперше підприємство повністю взяло на себе фінансові витрати щодо їх придбання.

Слід зазначити, що спеціальні тренування на хімічно небезпечних об’єктах в області проводяться щорічно, відповідно Кодексу цивільного захисту України та Порядку підготовки до дій за призначенням органів управління та сил цивільного захисту затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 р. № 443.

Останнє редагування 28 серпня 2019, 21:09
0
репостів
0
репостів