Політичного мінера досі не знайшли

Автор 10 липня 2013, 18:08

19 лютого до правоохоронців надійшло повідомлення про те, що на залізничній станції Здолбунів Львівської залізниці виявлено підозрілий предмет, схожий на саморобний вибуховий пристрій.

Під час огляду встановлено, що невідома особа залишила на залізничних рейках дві цеглини, обгорнуті папером та з’єднані між собою дротом. Будь-яких вибухонебезпечних предметів з місця події вилучено не було. Пізніше повідомляли, що разом із муляжем вибухівки була записка. У ній, нібито, були погрози про те, що наступне замінування буде справжнім, якщо з тюрми не випустять Юлію Тимошенко і Юрія Луценка.

- Повідомлення про замінування залізничних колій у Здолбунові кваліфікували як терористичний акт. Таким чином ми хотіли, щоб справа була передана СБУ. Служба безпеки має більше можливостей для розкриття таких злочинів. Тому, що міліція постійно плачеться, що вони зайняті чимось іншим, - повідомив під час прес-конференцій сьогодні, 10 липня прокурор Рівненської області Василь Присяжнюк.

Схожа ситуація із псевдозамінуванням пізніше трапилась у Шепетівці. Як повідомив Василь Присяжнюк, було повідомлення із таким самим змістом, такими ж помилками і таким же почерком.

Серед допитаних по справі замінування у Здолбунові були і рівненські представники різних громадських організацій. Вони заявляли, що їх допитували через їхню діяльність.

- Допитано близько двох тисяч свідків, - розповідає Василь Присяжнюк. - Чому нас із вами не допитували? Бо ми не маємо до того відношення. Розкажу секрет, чому викликали так багато людей. Злочин скоїли з 03:15 до 03:45. Радіорозвідка подивилась чиї телефони працювали в цій зоні в цей період. І ті люди стали свідками. Людина мусила пояснити, чому вона там була, чи живе, чи проїжджала, чи гуляла. Просто так нікого не допитують. Для цього є підстави.

Наразі дві справи по Здолбунову та Шепетівці об’єднали. Йде відпрацювання інших областей. У прокуратурі сподіваються, що із часом цей злочин буде розкритий.

0
репостів
0
репостів