Суд виніс рішення жінці, яка ножем убила свого співмешканця

Автор 11 січня 2019, 13:48

Обвинувачена у суді намагалася представити вбивство за перевищення меж необхідної оборони — нібито захищалася від чоловіка, який, перебуваючи у нетверезому стані, напав на неї з ножем. Проте суд встановив, що під час конфлікту жінка сама пішла на кухню за ножем, а потім повернулась у кімнату та вбила чоловіка. 

Нагадаємо, події мали місце 9 травня 2018 року у місті Шепетівка. Близько 04.40 години до поліції надійшло повідомлення від диспетчера «швидкої» про те, що до них зателефонувала 38-річна місцева жителька і повідомила, що її 34-річний співмешканець прийшов додому із ножовими пораненнями. На жаль, врятувати потерпілого не вдалося — він помер на місці події.

Під час спілкування з поліцейськими жінка продовжувала стверджувати, що не знає, де її співмешканець отримав поранення. Проте в ході огляду будинку на задньому дворі експерт помітив закривавлений кухонний ніж та порваний ланцюжок, а у пральній машині — закривавлене простирадло. Це свідчило про те, що конфлікт був на території господарства. Під тиском виявлених доказів жінка зізналася у скоєному. 

У суді підозрювана намагалася представити вбивство як перевищення меж необхідної оборони — нібито захищалася від чоловіка, який, перебуваючи у нетверезому стані, напав на неї з ножем. Проте суд встановив, що під час конфлікту жінка сама пішла на кухню за ножем, а потім повернулась у кімнату та вбила чоловіка. 

Її визнали винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, і призначили покарання у вигляді 8,5 років позбавлення волі. Обтяжуючою обставиною стало те, що жінка на момент вчинення злочину перебувала у стані алкогольного сп’яніння — обстеження показало 0,61 проміле алкоголю в крові. 

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

0
репостів
0
репостів