У Шепетівці засудили ще одних серійних злодіїв

Автор 18 грудня 2018, 11:01

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким визнано винуватими В. та Д. та остаточно призначено покарання: 6 років позбавлення волі з конфіскацією належного на праві власності майна, крім житла та 5 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією належного на праві власності майна, крім житла, відповідно.

Згідно вироку, 04 липня 2017 року, В. та Д. за попередньою змовою між собою, прибули до домоволодіння, що в м. Шепетівка, де В., проникнувши на земельну ділянку, почав виривати нарковмісні рослини снотворного маку, а Д. з сумкою залишився на дорозі. В цей час з будинку вийшла С. і стала вимагати залишити її земельну ділянку. На крики жінки про допомогу прийшли двоє чоловіків М. та О. Перебуваючи у дворі, В., почувши про виклик поліції, разом з Д., через хвіртку вибігли на вулицю, щоб втекти, однак були затримані М. та О. до приїзду працівників поліції.

12 липня 2017 року, В., перебуваючи у дворі біля будинку, помітив належний потерпілому дорожній велосипед, який таємно викрав, заховавши у підвалі вказаного будинку та використовував для особистих потреб, чим вчинив крадіжку повторно. 

27 липня 2017 року, В., помітивши автомобіль марки «ВАЗ-21011», викрав автомагнітолу вартістю 500 грн., після чого за допомогою спеціального важеля із салону автомобіля відкрив капот та  викрав акумуляторну батарею вартістю 496,27 грн., а всього викрав майна потерпілого на суму 996,27 грн., яке переніс за місцем проживання обвинуваченого Д., чим скоїв крадіжку повторно. 

28 липня 2017 року, В. за попередньою змовою із Д., проникли на територію подвір’я, де за допомогою заздалегідь заготовленої та принесеної із собою викрутки вийняли одну скляну шибку та проникли в середину веранди. Знаходячись у веранді будинку, В. викруткою розбив скляну шибку дверей, що ведуть до житлової площі будинку та через утворений отвір відкрив своєю рукою з середини замикаючі засови.

Після цього, В. спільно із Д., викрали з будинку належне потерпілому майно на загальну суму 4480 грн. 

Обоє обвинувачених раніше судимі, в тому числі за скоєння особливо тяжких злочинів проти власності, а Д. ще й проти життя та здоров’я особи. 

В судовому засіданні обвинувачений В. свою вину у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 185 КК України визнав повністю, щиро розкаявся, за ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 308 КК України не визнав.

Обвинувачений Д. в судовому засіданні вину в інкримінованих злочинах не визнав.

До набрання вироком законної сили обвинувачені будуть утримуватись під вартою. Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів