Засуджено шепетівчанина, який вчинив розбійний напад на продуктовий магазин

Автор 14 грудня 2018, 17:05

Стороною обвинувачення у суді доведено вину мешканця м. Шепетівка у вчиненні розбійного нападу. Про деталі розповіла Прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Досудовим розслідуванням, проведеним під процесуальним керівництвом Шепетівської місцевої прокуратури слідчим відділом Шепетівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що у квітні минулого року, неодноразово судимий, у тому числі за вчинення розбійного нападу, шепетівчанин знову вчинив особливо тяжкий злочин проти власності.

Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, зловмисник навідався в один із продуктових магазинів, де і спричинив конфлікт із продавцем. Надалі, висловлюючи погрози застосування фізичного насилля, а також позбавлення життя, розбійник зайшов за прилавок та намагався вирвати з руку жінки її мобільний телефон.

Коли жінка почала чинити опір, кривдник взяв до рук дерев’яну палицю та кухонний ніж. На щастя, потерпілій вдалось утекти від зловмисника та заховатись у сусідньому підсобному приміщенні.

Внаслідок таких злочинних дій, розбійник заволодів коштами потерпілої в сумі 1860 грн., однак скористатись ними не встиг, оскільки був затриманий працівниками поліції на місці події.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Олексій Луговий, апеляційним судом особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчинений особою, яка раніше вчиняла розбій) Кримінального кодексу України.

Вироком суду засудженому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Останнє редагування 14 грудня 2018, 17:11
0
репостів
0
репостів