За крадіжку трійцю спільників засудили у місцевому суді

Автор 06 грудня 2018, 20:11

5 грудня 2018 року Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким визнано винуватими В., С. та П.

В. визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з проникненням у житло), частиною другою статті 384 (завідомо неправдиві показання  свідка надані суду, поєднані зі штучним створенням доказів захисту) Кримінального кодексу України та за сукупністю вироків призначено остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки.

С. визнано винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з проникненням у житло) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки. На підставі статті 75 КК України звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням та встановлено іспитовий строк тривалістю 2 роки.

П. визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з проникненням у житло) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді позбавлення у виді позбавлення волі на строк 3 роки. На підставі статті 75 КК України П. звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням та встановлено іспитовий строк тривалістю 2 роки.

Згідно вироку, В., будучи раніше засудженим за злочини проти власності,  29.04.2018 року, за попередньою змовою з П. та С. проник на подвір’я одного із домоволодінь, де знайшовши металевий предмет, віджав вікно у будинку.

Після проникнення всередину будинку В. спільно з С. викрали майно на загальну суму 14 343, 39 грн., чим спричинили потерпілій майнової шкоди. Викрадене передали через вікно П., який залишився їх чекати.

Крім того, В., перебуваючи 03.07.2018 року, в залі судових засідань Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області під час допиту як свідка, під присягою, будучи попередженим суддею про кримінальну відповідальність за ст. 384 КК України, діючи в інтересах обвинуваченого Є., надав суду неправдиві показання щодо обставин справи, чим намагався перешкодити встановленню істини.

Також слід зазначити, що 04.05.2018 обвинувачена С. повідомила В. неправдиву інформацію щодо необхідності забрати її власні речі з квартири потерпілого та разом з ним прийшовши до багатоквартирного житлового будинку та залишивши В. на подвір’ї, С. застосувавши фізичну силу, поштовхом відкрила двері, проникла всередину, звідки викрала майно на загальну суму 1345 гривень.

В судовому засіданні обвинувачені повністю визнали вину у вчиненні кримінальних правопорушень та щиро розкаялися.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду

Останнє редагування 06 грудня 2018, 20:16
0
репостів
0
репостів