Поліцейські розкрили вбивство пенсіонерки, замасковане під пожежу

Автор 09 жовтня 2018, 18:07

4 жовтня в селі Судилків Шепетівського району сталася пожежа житлового будинку. Під час гасіння виявили тіло 76-річної власниці з ознаками насильницької смерті. Як з’ясували поліцейські, злочин заради наживи скоїв 17-річний родич потерпілої. Тепер молодику може загрожувати довічне ув’язнення.

Повідомлення про пожежу в приватному будинку по вулиці Миру в селі Судилків надійшло до Шепетівського відділу поліції вночі 4 жовтня. Виїхавши на місце, правоохоронці виявили тіло 76-річної власниці з ознаками насильницької смерті. Судмедексперт діагностував відкриту черепно-мозкову травму, численні садна, забої обличчя та інші тілесні ушкодження. Крім того, з’ясувалося, що зник згорток, в якому жінка зберігала грошові заощадження.

За фактом умисного вбивства поліцейські одразу відкрили кримінальне провадження і вже за кілька днів встановили і затримали підозрюваного. Ним виявився 17-річний мешканець Шепетівки, двоюрідний внук потерпілої. 

У розкриття злочину чималий внесок зробила службова собака Бетті. Саме вона провела правоохоронців по стежці, якою втікав зловмисник. В кущах неподалік від цієї стежини поліцейські знайшли пакет зі знаряддям вбивства — каменем зі слідами крові. 

Тим часом молодик, повернувшись у Шепетівку, витрачав гроші на відпочинок у розважальному закладі. Більше того, він переконував поліцейських, що не покидав райцентр і навіть підмовив свою знайому підтвердити цю інформацію.

Проте камери спостереження на в’їзді в село Судилків зафіксували ввечері 3-го жовтня приїзд зловмисника. Більше того, під час обшуку в його квартирі правоохоронці вилучили закривавлений одяг і взуття, в якому він зафіксований на відео.

Неповнолітнього затримали. Йому вже оголосили про підозру за трьома статтями: ч. 2 п. 6 ст. 115 (Умисне вбивство з корисливих мотивів), ч. 4 ст. 187 (Розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) та ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу) Кримінального кодексу України. Зловмиснику може загрожувати довічне позбавлення волі. Наразі слідчі дії тривають.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

0
репостів
0
репостів