На Шепетівщині двоє чоловіків побили односельця до смерті

Автор 25 вересня 2018, 15:35

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт відносно двох жителів Шепетівського району Д. та З., які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 (спричинення умисного тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння, вчиненого групою осіб, що спричинило смерть потерпілого)  КК України.

Досудовим слідством встановлено, що 24 квітня цього року відпочинок чоловіка і жінки в будинку у смт Гриців Шепетівського району порушив гучний стукіт у вікна і двері. Господарю довелося впустити наполегливих нетверезих односельців, проте пояснити, що пити алкоголь він з ними не хоче, і попросити піти. 

Проте, З. умисно наніс потерпілому один удар кулаком в обличчя. Далі підійшов обвинувачений Д. та наніс потерпілому два удари кулаками в тулуб, внаслідок чого останній втратив рівновагу та впав.

Підвівшись, М. почав виштовхувати обвинувачених з кухні будинку. Перебуваючи у веранді, чоловіки продовжили бити по обличчю та тілу потерпілого, який в свою чергу, захищаючись, підняв з підлоги сокиру та наніс два удари в голову З., який разом із Д., побачивши серйозність намірів потерпілого, залишили будинок та вийшли на подвір’я.

Будучи на подвір’ї, Д. вирвав з рук потерпілого сокиру та ногою вдарив його в живіт, внаслідок чого останній впав на землю.

Продовжуючи свої злочинні наміри, З. наніс М. один удар ногою в обличчя, від якого останній в черговий раз впав на землю, після чого З. наніс ще не менше трьох ударів ногами в голову та тулуб потерпілого, внаслідок чого він втратив свідомість.

В свою чергу С., яка вийшла з будинку, щоб припинити дії обвинувачених, своїм тілом та руками прикрила тулуб та голову потерпілого, водночас Д. наніс ще удари ногами по тулубу та в голову М.

У реанімаційному відділенні Шепетівської ЦРЛ потерпілий від отриманих тілесних ушкоджень помер. 

     За повідомленням прес-служби суду

Останнє редагування 25 вересня 2018, 15:44
0
репостів
0
репостів