5 років позбавлення волі присудили серійному крадію

Автор 28 липня 2018, 03:28

Шепетівський міськрайонний суд визнав 21-річного хлопця винним у серії пограбувань домівок жителів міста та району і  призначив йому покарання у 5 років в’язниці. Молодика обвинувачували за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище), ч. 2 ст. 15 ч. 3 с. 186 (замах на грабіж, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище), ч. 3 ст. 186 (грабіж, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) Кримінального кодексу.

Згідно із вироком, спочатку обвинувачений із спільником вдерлися до оселі сільської жительки похилого віку. Накривши жінку покривалом, винесли з будинку те, що потрапило під руку:  гроші в сумі 1440 грн., речі домашнього вжитку , консервацію, всього на суму 2221,50 грн. Забрали навіть медаль “Матері героїні”. Потім зв’язали потерпілу і зникли.

Через деякий час з сараю шепетівчанина молодик викрав електроприладдя ще на 4325 грн. Та й на цьому не зупинився. З домоволодіння іншого містянина він викрав пральну машинку, яка була в неробочому стані, й алюмінієвий казан. Припинив злочинну діяльність хлопець лише тоді, коли інший господар застав його в момент, коли той намагався винести з сараю електродвигун. Почувши крики власника він утік, та по дорозі його затримали правоохоронці.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

0
репостів
0
репостів