Другий поверх шепетівського автобуса у Будапешті "зрізав" обмежувач висоти

У Будапешті двоповерховий туристичний автобус Setra із Шепетівки на швидкості зніс 3,65-метровий обмежувач висоти. Про це повідомляє угорське видання Index. Як зазначається, аварія сталася на шляху до аеропорту Феріхедь у 18-му районі столиці Угорщини.

Унаслідок зіткнення було практично повністю потрощено другий поверх автобуса, де перебували два десятки пасажирів. Відомо про 27 поранених, серед низ 8 – із важкими травмами, чотирьох травмованих українців довелося діставати рятувальникам. Наразі життю людей нічого не загрожує. Водночас наголошується, що серед постраждалих немає дітей.

За даними управління катастроф Будапешта, загалом в автобусі було майже 50 пасажирів. Про загиблих не повідомляється.

Своєю чергою речниця МЗС України Мар'яна Беца на своїй сторінці у Twitter підтвердила, що у ДТП постраждали українці і запевнила, що консул надає допомогу.

ТСН вдалося зв'язатися з представниками туристичної фірми, чий автобус з українськими туристами потрапив у аварію в Будапешті. Це шепетівська фірма "Пал Тур".  Ті кажуть - українці їхали з екскурсії у Відні до готелю, відпочивати.

Тих, хто не постраждав під час аварії, доправили до готелю. У фірмі кажуть, що автобус пройшов перевірку, і вважають причиною аварії дорожню розмітку.

Ми вважаємо з нашого боку, що дорожня розмітка не відповідала нормальному руху транспорту. Навіть якби водій в тій ситуації максимально застосував гальма, які були повністю справні, вони не змогли би зупинити машину до бар'єру

Через аварію угорська поліція відкрила кримінальне провадження. 52-річного водія-українця затримали і допитали. Імовірно, на суд він чекатиме за ґратами.

Останнє редагування 29 травня 2018, 20:55

Відео

0
репостів
0
репостів