Крадіїв дуба спіймали на гарячому

Автор 04 квітня 2018, 16:06

Рейдові бригади Шепетівського та Славутського лісгоспів під час патрулювання лісових масивів 3 березня, близько 4 години ранку, поблизу зони відпочинку Лісовий кордон  виявили два підозрілих автомобілі – FIAT Ducato та DAF.

Коли працівники лісової охорони наблизилися, то невстановлені особи покинули автомобіль FIAT Ducato та зникли з місця на DAF. При зовнішньому огляді залишеного автомобіля в ньому було виявлено вісім дубових колод. Працівники лісової охорони викликали на допомогу працівників поліції. Незабаром ті зупинили автомобіль DAF з раніше зафіксованими номерами. При огляді авто в кузові продукції не виявили, але побачили фрагменти дубової кори.  Згодом сім дубових колод помітили на узбіччі поблизу с.Городнявка.

З’ясувалося, що зловмисники зрізали два дерева породи дуб звичайний, діаметрами пнів 70 см та 86 см в кв. 18 Шепетівського лісництва. Загальна маса зрізаної деревини становить 16 м3, збитки, завдані державі, складають 49267,88 грн.

Автомобіль з деревиною вилучили та помістили на територію Шепетівського відділу поліції. Матеріали справи передано до правоохоронних органів. За фактом незаконної порубки лісу у поліції відкрите кримінальне провадження №12018240270000369 за статтею 246 ч.1  Кримінального кодексу України.

Прес-служба Шепетівського лісгоспу.

0
репостів
0
репостів